Bogdanović: Kada je dobra družina, onda je sve lako

Košarkaši Srbije osvojili bronzanu medalju na Olimpijskim igrama nakon pobjede nad Njemačkom

8107 pregleda 9 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Kapiten košarkaške reprezentacije Srbije Bogdan Bogdanović izjavio je danas poslije osvajanja bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Parizu da je njegova ekipa pokazala karakter, jedinstvo i pobjednički mentalitet.

"Presrećan sam, majke mi. Teško je bilo oporaviti se i ustati u sedam sati, slabo smo i spavali, poslije polufinala sa SAD. Pokazali smo karakter, jedinstvo i pobjednički mentalitet. Zahvalan sam navijačima u Parizu i onima koji su nas pratili preko malih ekrana. Zahvalan sam što sam dio ovog tima i što imamo ovakav stručni štab. Ovo je jedan od najboljih timova u kojima sam igrao", izjavio je Bogdanović poslije meča za RTS.

Srbija je danas osvojila bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu, savladavši Njemačku sa 93:83.

"Kada je dobra družina, onda je sve lako. Mi smo svi jednaki i zahvalan sam svim momcima… Svaka nam čast", dodao je Bogdanović.

"Utisci su fenomenalni, zaslužili smo ovo. Posebno poslije polufinala. Uspjeli smo da se skupimo i uzmemo ono što je naše", izjavio je reprezentativac Srbije Filip Petrušev.

"Znali smo da zaslužujemo bar bronzu, možda je i bolje što smo igrali u 11, da ne razmišljamo toliko o polufinalu. Vratili smo Njemcima za poraz u finalu Svjetskog prvenstva u Manili. Privilegija je igrati sa ovim igračima, biti sa svim trenerima i članovima stručnog štaba", dodao je Petrušev.

Plejmejker Srbije Vasilije Micić je rekao da je najvažnije da je osvojena medalja, i da "odvano ne mari" za "svoje lično dostignuće i performans".

"Srećan sam da sam pomogao ekipi. Uvijek dajem svoj maksimum, nekad odigram lošije, nekad bolje, ali uvijek dajem maksimum. Posebno kada igram za Srbiju. Meni je ovo lično najveći uspjeh. Bronza sija zlatnim sjajem. Ja sam čovjek koji ima problem sa ekspresijom, ali vjerujte mi mnogo mi znači", rekao je Micić.

Bonus video: