Egzibicija Danaca na oproštaju legende: Hansen ide u penziju sa zlatnom medaljom

Rukometaši Danske deklasirali Njemačku (39:26) u finalu muškog rukometnog turnira na OI

8732 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Rukometna reprezentacija Danske, predvođena legendarnim Mikelom Hansenom, koji je odigrao posljednji meč u karijeri, osvojila je zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu deklasiravši Njemačku u finalu 39:26 (21:12, 18:14).

Danci su "letjeli" terenom u Lilu od početka utakmice. Potpuno su neutralisali napad Njemaca, koja je imala čak osam izgubljenih lopti u prvih 20 minuta.

Meč je prelomljen serijom Danaca 6:0 sredinom prvog poluvremena. Od 6:5 stigli su do 12:5 i više nije bilo povratka za Njemačku.

Pitlik, Lauge i Gidsel postigli su po četiri gola u prvom poluvremenu, koje je bilo totalna egzibicija - u jednom momentu bilo je 21:10. Ne pamti se tolika razlika u finalima.

Slično je bilo i u nastavku, Njemci nisu prilazili na jednocifren minus, bilo je čak i 15 razlike, na kraju plus 13 - 39:26.

Najefikasniji u Danskoj bio je Matijas Gidsel sa 11 golova, Magnus Landin Jakobsen je postigao sedam golova. U Njemačkoj je Juri Knor postigao šest golova, a Ušins i Kolbaher po četiri.

Na prethodnim Olimpijskim igrama je slavila Francuska, ovog puta Danska, a Španija je osvojila bronzanu medalju savladavši Sloveniju 23:22.

Bonus video: