"Sveci" zaustavili Arsenal, Čelsi dobio Brajton

Sautempton je kući slavio nakon osam mjeseci i to nad Arsenalom, koji nije izgubio 22 utakmice u nizu
399 pregleda 0 komentar(a)
Sautempton prekinuo niz nepobejdivosti Arsenalu, Foto: DAVID KLEIN
Sautempton prekinuo niz nepobejdivosti Arsenalu, Foto: DAVID KLEIN
Ažurirano: 16.12.2018. 16:39h

Arsenal nije nepobjediv! Pokazao je to Sautempton sjajnom igrom na svom terenu, na kojem je izvojevao prvi trijumf nakon osam mjeseci ali i nanio prvi poraz Arsenalu još od 18. avgusta.

"Tobdžije" su bile neporažene u 22 utakmice u nizu, ali su "sveci" hrabrom i napadačkom igrom pokazali da ni Arsenal Unai Emerija nije nepobjediv i utakmicu "otvorenog garda" dobili su sa 3:2. Identično kao i što je Čelsi na "Stamfordu" 18. avgusta dobio Arsenal. Od tada, Arsenal nije znao za poraz.

Ings je doveo domaćina u vođstvo u 20. minutu, osam minuta kasnije Mhitarjan je poravnao, da bi Ings u finišu poluvremena pogopdio za 2:1. Mhitarjan je odgovorio dublom u 53.

Ipak, Ingsa je u 71. minutu zamijenio Čarli Ostin, koji je u 85. pogodio glavom za bijeg "svetaca" iz zone ispadanja. Sada su 17. sa 12 bodova, dok je Arsenal peti sa 34.

Ispred Arsenala je gradski rival Čelsi sa 37, zahvaljujući pobjedi u Brajtonu od 2:1. Pedro u 17. i Azar u 33. minutu su donijeli veliku prednost "plavcima", koju je u 66. uspio samo da prepolovi Solomon Marč.

Bonus video: