Ko će biti nasljednik Suaresa: Raspisan konkurs za napadača Barselone

Kandidati za dres Barse su Pjontek, Verner, Martines...Tu je i Alkaser
72 pregleda 1 komentar(a)
Luis Suares, Foto: Reuters
Luis Suares, Foto: Reuters
Ažurirano: 02.11.2018. 10:37h

Barselona je krenula u potragu za igračem koji će u budućnosti naslijediti Luisa Suaresa.

Urugvajac u januaru puni 32 godine, pa je klub krenuo u potragu za novom "devetkom", napadačem koji će klubu granatovati veliki broj golova u sezoni.

Tim povodom Marka je danas izašla sa listom potencijalnih kandidata, koji bi mogli da obuku plavo-crevni dres.

Prvi na listi je, naravno, Kšištof Pjontek. Poljak briljira u dresu Đenove, postigao je 13 golova na 11 utakmica i logično je da je zapao za oko čelnicima Barse. Njegova cijena na tržištiu je oko 50 miliona eura.

Tu je i prva violina francuskog Lila ove sezone, mladi Nikolas Pepe. Ima 23 godine, nije klasični špic, već pokriva poziciju krila. Ove sezone je već sedam puta zatresao mrežu i isto toliko puta asistirao. Prethodne sezone postigao je 13 pogodaka.

Čelnicima Barse pogled je usmjeren i ka Lautaru Martinesu, ali to je najmanje vjerovatna opcija. Neće se Inter tako lako odreći igrača koji je ljetos stigao i koji je u dresu argentinskog Rasinga prošle sezone postigao 22 gola na 44 utakmice.

Kandidat je i napadač Red Bul Lajpciga, Timo Verner. Njemca u svakom prelaznom roku mediji sele iz Njemačke, ali bezsupješno. Ko zna, možda sljedeća destinacija bude upravo Barselona.

I na kraju, najrealnija varijanta je povlačenje Paka Alkasera sa pozajmice iz Dortmunda. Alkaser je proigrao u žutom dresu, postigao je osam golova na sedam mečeva (sedam u Bundesligi i jedan u Ligi šampiona). U prvenstvu Njemačke trese mrežu na svakih 18 minuta (igrao ukupno 126 minuta ove sezone)

I sam Suares juče je izjavio da je neminovno da će u skorijoj budućnosti doći igrači koji će ga naslijediti.

“Očigledno je i da Barselona mora da traži devetku jer imam 31 godinu, a uskoro ću napuniti 32. Barselona kao klub mora da razmišlja o budućnosti i neminovno je da će neki igrači doći u sklopu tog plana. Barselona je ogroman klub i svakog dana se pominje mnogo imena koji su kandidati za napadača i ostale pozicije", rekao je juče Suares.

Suares je u Barselonu stigao 2014. godine iz Liverpula i na 212 utakmica mrežu rivala zatresao je 158 puta. Postigao je het-trik u El klasiku i potvrdio da još nije za "staro gvožđe".

Bonus video: