Crnogorac i Makedonac zajednički u pohod na Buenos Ajres

Bošković i Veseli jedini su sa Balkana uspjeli da se "uguraju" u top osam najboljih boraca po kategoriji na karate turniru Olimpijskih igara mladih u Argentini
167 pregleda 1 komentar(a)
Bojan Bošković, Foto: KK Omladinac
Bojan Bošković, Foto: KK Omladinac
Ažurirano: 04.08.2018. 14:31h

Najbolji mladi sportista Crne Gore, Bojan Bošković, počeo je pripreme za Olimpijske igre mladih u Buenos Ajresu. Trofejni karatista Omladinca imaće tri ciklusa pripreme za najveću smotru mladih sportista u Argentini, a prvu je počeo u svom klubu sa trenerom Žarkom Rakovićem.

"Sa Balkana olimpijske vize za Buenos Ajres izborilči smo samo Makedonac Faik Veseli u kategoriji do 61 kilogram i ja u kosturu do 68 kilograma. Podatak da je u Buenos Ajresu bilo mjesta za samo osam najboljih po kategoriji u svijetu, najbolje oslikava koliko je teško bilo izboriti plasman na najveću smotru mladih sportista. Nakon svjetskog kadetskog zlata krajem prošle, ja sam u debitantskoj juniorskoj sezoni postao viceprvak Evrope, a zatimsam uzeo zlato u Premijer ligi u Sofiji, te bronzane medalje početkom prošlog mjeseca na kvalifikacionom oplimpijskom turniru i Premijer ligi u Umagu. Znam kakav je osjećaj osvajati evropske i svjetske medalje i sada želim olimpijsku. Treniram tri puta dnevno sa trenerom Žarkom Rakovićem", kazao je Bošković.

Sa njim u klubu u ovom ciklusu pripreme trenira i Veseli.

"Imam sreće da u klubu treniram i sparingujem sa osvajačima najprestižnijih medalja, poput Marine Raković, Marija Hodžića,Nenada Dulovića.., a sada je tu još i vrhunski takmičar iz Makedonije. Tu je i njegov trener Aleksandar Kuzmanovski, u sklopu saradnje našeg sa njihovim klubom Olimpik. Saradnja predviđa da posljednji ciklus pripreme zajednički odradimo u Makedoniji. Rad je paklen, a ja obećavam da ću dati i poslejdnji atom snage da se iz Buenos Ajresa 18. oktobra vratim sa medaljom", zaključio je Bošković.

Bonus video: