Sajam sporta organizovan u Pljevljima

Na Sajmu su sportske organizacije sa teritorije Pljevalja i Žabljaka predstavile svoj rad, a ukazali su i na značaj bavljenja sportom.

3997 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Đorđe Cmiljanić/Vlada Crne Gore
Foto: Đorđe Cmiljanić/Vlada Crne Gore

Povodom obilježavanja Dana reprezentacije, Sekretarijat za sport i mlade Opštine Pljevlja je u saradnji sa Ministarstvom sporta i mladih i Opštinom Žabljak organizovao danas na Trgu 13. jula u Pljevljima Sajam sporta.

Na Sajmu su sportske organizacije sa teritorije dvije opštine prezentovale svoj rad i ukazali na značaj bavljenja sportom.

Jedan od ciljeva ove manifestacije je promocija zdravih stolova života, kao i razmjena ideja i iskustva među sportistima i ljubiteljima sporta.

„Zahvaljujem svim sportskim kolektivima, našim sugrađanima a prije svega nasim mališanima na njihovom angažmanu i dolasku čime su ovaj Sajam sporta učinili nezaboravanim. Sajam je jedinstvena prilika da naši sportski klubovi promovišu svoj rad i svoje postignute rezultate. Da napomenem da je na Sajmu izlagalo 16 sportskih organizacija iz Pljevalja i tri iz Žabljaka. Kako je ovaj Sajam održan na inicijativu resornog Ministarstva sporta i mladih, raduje nas dolazak potpredsjednika Vlade za demografiju i mlade i Ministra sporta i mladih gospodina Dragoslava Šćekića koji je dodatno dao na značaju ove manifestacije”, kazala je Milica Sekulić.

Milica Šljivančanin, sekretarka Sekretarijata za društvene djelatnosti Žabljak, kazala je da djeca i mladi moraju da osjete benefite bavljenja sportom.

“Nadam se da će današnji sajam doprinjeti idjeci i mladima da nauče kako da se uključe u sportske aktivnosti kako da održe sam kontionuitet u bavljenju istim i na kraju svega kako da osjete sve benefite u bavljenju sportom”, rekla je Šljivančanin.

Potpredsjednik Opštine Pljevlja Darko Gazdić naglasio je značaj bavljenja sportom.

“Hvala vam svima što na ovaj način promovišete sport i odvlačite djecu u neku drugu ljepšu priču i što djeca shvataju da je sport jedna prelijepa božanstvena disciplina koja od njih pravi mnogo dobre ljude, istakao je Gazdić.

Promoter zdravih stilova života professor fizičkog vaspitanja Danko Despotović, poručio je mladim sportistima da ne odustaju od svojih ciljeva.

Otvarajući manifestaciju, potpredsjednik Vlade za demografiju i mlade i ministar sporta i mladih Dragoslav Šćekić izrazio je zadovoljstvo što je u Pljevljima istinskom gradu sporta obilježen Dan reprezentacije.

“Kada pričamo o reprezentativcima i istaknutim sportistima, neizostavan dio su i talenti sa sjevera Crne Gore, a Pljevlja su bitan sportski centar. Odavde su karijere započeli vrhunski sportisti, koji su Pljevlja predstavili u najboljem svijetlu. Kao država sa malim brojem stanovnika, imamo zapažene rezultate u oblasti sporta, što stvara obavezu više, kako sa državnog, tako i lokalnog nivoa, da kroz poboljšanje infrastrukture i načina rada stvorimo najbolje uslove za naše sportiste. Koristim priliku da se zahvalim svim sportistima i sportskim radnicima iz Pljevalja, koji svojim radom, naporom, požrtvovanošću i zalaganjem doprinose razvoju sporta u Crnoj Gori”, rekao je Šćekić.

Bonus video: