Uhapšeno 36 navijača na Poljudu, rat i na terenu

66 pregleda 8 komentar(a)
Hajduk, Foto: Arenasport.com
Hajduk, Foto: Arenasport.com
Ažurirano: 18.12.2016. 09:10h

Splitska policija privela je prijee, za vrijeme i poslije fudbalske utakmice Hajduk - Dinamo ukupno 36 osoba, a pronađeno je i oduzeto 184 komada pirotehničkih sredstava, saopštila je Splitsko-dalmatinska policijska uprava.

Kako je rečeno u policiji, te osobe privedene su zbog prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na sportskim takmičenjima i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i ostalih prekršaja, prenijela je agencija Hina.

U prvom poluvremenu utakmice navijači Hajduka istakli su transparente na kojima je pisalo "Torcida protiv yugo lige".

Kako je prenijela regionalna TV N1 Poljudom se orilo "Ubij Srbina", "Srbe na vrbe", "Vukovar, Vukovar" i "Za dom spremni", dok su momci na sjeveru mahali zastavama HOS-a.

Zbog diskriminacijskih ispada i poziva na nasilje, Hajduku prijeti nova teška kazna HNS-a, naveli su hrvatski mediji.

Trener fudbalera zagrebačkog Dinama Ivajlo Petev rekao je da je njegova ekipa stvorila više šansi i da je zasluženo slavila protiv Hajduka u Splitu.

"Utakmicu možete dobiti u 1. ili 90. minutu. Mi smo imali sreću da smo pogodili u 93. minutu. Ali, stvorili smo više šansi i zasluženo smo dobili. Srećan sam što smo pobijedili na Poljudu, jer ovdje nije lako igrati", kazao je Ivajlo Petev na konferenciji za novinare.

Dinamo je pobijedio Hajduk sa 1:0, a pobednički gol postigao je El Arbi Soudani u 93. minutu.

"Jako sam srećan zbog pogotka, ali to je uspjeh cele ekipe. Mislio sam danas samo na tri boda, jako nam je bilo bitno da pobijedimo ovdje. Naravno da sam jako srećan svaki put kad postignem gol Hajduku, a posebno to volim na Poljudu", rekao je Soudani, prenosi Hina.

Bonus video: