Čelsi je glavni kandidat za titulu, petica Arsenala

Ekipa Antonija Kontea je u svom brišućem letu srušila jednog od najvećih konkurenata, i to na gostojućem terenu - čak 3:1 protiv Mančester sitija na "Etihadu
58 pregleda 0 komentar(a)
Čelsi, Foto: Reuters
Čelsi, Foto: Reuters
Ažurirano: 03.12.2016. 19:45h

Čelsi je definitivno glavni kandidat za titulu prvaka Premijer lige.

Ekipa Antonija Kontea je u svom brišućem letu srušila jednog od najvećih konkurenata, i to na gostojućem terenu - čak 3:1 protiv Mančester sitija na "Etihadu"!

Osma uzastopna pobjeda lidera, za bijeg od četiri boda u odnosu na Siti, koji po zavrpšetku ovog kola može da završi i četvrti na tabeli, ako Liverpul uzme barem bod u Bornmutu.

Манчестер Сити - Челси 1:3. Обзор матча. Англия. Премьер-лига 2016/17. 14 тур. от GOALTIME - ФУТБОЛЬНЫЕ ОБЗОРЫ на Rutube.

Nevjerovatna utakmica i nevjerovatan preokret viđeni su na stadionu Mančester sitija. Urnebesnom derbiju doprinio je i haos na terenu u posljednjem minutu nadoknade, kada su isključena dva fudbalera Sitija, Aguero i Fernandinjo.

Domaći su poveli u posljednjem minutu prvog poluvremena, autogolom Kejhila, i imali tri nevjerovatne šanse na startu nastavka da dotuku rivala. Nestvarno je šta su sve promašili De Brujne (dva puta) i Aguero za 2:0.

A Čelsi je, očigledno, preozbiljna ekipa da ne bi kaznila takve propuste.

Stvar u svoje ruke preuzeo je najbolji strijelac Premijer lige, Dijego Kosta, koji se u 60. minutu sjajno otresao Otamendija i pogodio za 1:1, a 10 minuta kasnije kao na tacni poslužio rezervistu Vilijana za totalni preokret.

Gvardiola je naredio napad, ali je njegov tim već bio u nokdaunu. I nije se podigao, naprotiv - dotukao ga je Eden Azar, surovom egzekucijom nakon kontranapada u posljednjem minutu.

"Nevjerovatno teška utakmica, potpuno otvorena od početka do kraja. Bilo je mnogo šansi na obje strane, a moja ekipa je pokazala nevjerovatan karakter. Moramo, međutim, naporno da radimo, možemo još da napredujemo", kazao je Konte nakon meča.

Frustrirani domaći fudbaleri izgubili su živce poslije gola Azara koji im je ubio svaku nadu, pa su Aguero i Fernadinjo u sudijskoj nadoknadi dobili crvene kartone - Argentinac zbog divljačkog starta nad Davidom Luizom, a Brazilac zbog hvatanja Fabregasa za vrat.

Siti je skliznuo traće, sjutra će vjerovatno i na četvrto mjesto, a Gvardiolu čeka i dodatni problem - kako da riješi problem u napadu bez Aguera u narednih nekoliko utakmica.

"Čestitam Čelsiju - oni su pobijedili. Igrali smo dobro, stvarali šanse, ali nije gol dok se lopta ne nađe u mreži. U protivničkom šesnaestercu nismo bili sigurni na lopti, promašili smo puno šansi. Čelsi je igrao drugačiju utakmici, oni su bili jako pragmatični - ne možete očekivati da stvore 25 šansi, ali stvorili su tri i dali su tri gola", kazao je Gvardiola.

BBC je za igrača utakmice proglasio Edena Azara, iako je doprinos Dijega Koste bio ključan - gol za 1:1 i fantastična asistencija Vilijanu za 2:1, sve u razmaku od 10 minuta, kada je i prelomljen meč.

"Dijego Kosta igra fudbal sa velikom strašću. Opet je pokazao koliko je značajan", dodao je Konte.

Arsenal je prestigao Siti na tabeli, priveremeno i Liverpul, i stacionirao se na drugom mjestu na tabeli nakon dominatne pobjede nad Vest Hemom u londonskom derbiju - 5:1.

Ekipa Arsena Vengera dominirala je od početka na Olimpijskom stadionu, a povela je u 24. minutu golom Masuta Ozila na asistenciju Aleksisa Sančesa.

Čileanac se razigrao u nastavku, sa tri gola je "uništio" Vest Hem, koji je opet u teškoj poziciji na tabeli - samo bod od opasne zone.

Sa po dva gola Kejna i Eriksena, Totenhem je napunio mrežu Svonsija (5:0) i nastavio da prati vodeću četvorku na vrhu.

A šampiona, Lestera, izgleda da čeka borba za opstanak - ekipa Klaudija Ranijerija izgubila je na gostovanju Sanderlendu, čime je došla na samo dva boda od zone ispadanja.

Rezultati:

Mančester siti - Čelsi 1:3

Kejhil (autogol) 45. - Kosta 60, Vilijan 70, Azar 90.

Vest Hem - Arsenal 1:5

Kerol 83. - Ozil 24, Sančes 72, 82, 86, Okslejd-Čembrlen 84.

Kristal Palas - Sautempton 3:0

Benteke 33, 85, Tomkins 36.

Stouk - Barnli 2:0

Voters 20, Muniesa 36.

Sanderlend - Lester 2:1

Hut (autogol) 64, Defo 77. - Okazaki 80.

Totenhem - Svonsi 5:0

Kejn 39 (penal), 49, Son 45+1, Eriksen 70, 90+2.

VBA - Votford 3:1

Evans 16, Brunt 34, Filips 90+1 - Kabasele 59.

Nedjelja:

Bornmut - Liverpul

Everton - Mančester junajted

Midlzbro - Hal-

Bonus video: