Sudija ih spriječio da povedu, a onda je Ludogorec pokazao klasu

Ludogorec se razigrao pod Goricom (3:0) tek pošto je Mladosti poništen regularan gol, zbog nepostojećeg ofsajda kod rezultata 0:0.
0 komentar(a)
Mladost - Ludogorec, Foto: Filip Roganović
Mladost - Ludogorec, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 19.07.2016. 20:54h

Mladost je eliminisana sa evropske scene još ubjedljivijim porazom od Ludogoreca nego prošle sedmice u Razgradu - iako je, barem je tako izgledalo u prvih pola sata revanša - pružila Bugarima dosta jači otpor nego u prvoj utakmici.

Na kraju, ni to nije bilo dovoljno - 3:0 za Ludogorec u revanšu, 5:0 u ukupnom skoru, za prolaz bugarskih Brazilaca u 3. kolo kvalifikacija za Ligu šampiona.

Momci Nikole Rakojevića mnogo odlučnije su ušli u meč nego prošle sedmice u Bugarskoj, sa željom da ne budu samo nijemi posmatrači.

U vrlo dinamičnih pola sata pod Goricom Mladost je mogla da povede, a nije bila ni miljenik sudijske trojke iz Holandije.

Više nego diskutabilan faul Vlaisavljevića nad Plastunom dosudio je sudija De Bekel u 21. minutu, spriječivši Podgoričane da povedu iz čiste šanse.

U 34. minutu, takođe pod sumnjivim okolnostima poništen je gol Kopitovića glavom, jer je Raičević navodno iz ofsajda smetao golmanu. TV snimak otkriva da nije bio ofsajd...

Ipak, podatak da je za sve to vrijeme „dobre igre” Mladosti Ludogorec promašio penal, propustio čist zicer, a na kraju, u 39. minutu, postigao i gol, govori o razlici u kvalitetu između crnogorskog i bugarskog prvaka.

Brazilac Saša imao je prvu veliku šansu za Ludogorec u 8. minutu, ali je prebacio gol, da bi golman Mladosti Ljuljanović u 23. minutu odbranio penal Mociju, dosuđen nakon faula Lakića nad Marselinjom.

Mnogo veću individualnu klasu gosti su prvi put materijalizovali u 39. minutu, kada je holandski napadač Lukoki sjajnom parabolomsa ivice šesnaesterca riješio sve dileme, ako ih je uopšte i bilo...

Gol u mreži značajno je smanjio početnički entuzijazam fudbalera Mladosti, pa je razlika u klasi u nastavku mogla da dođe do još većeg izražaja.

Vanderson, još jedan Brazilac, u 48. minutu se sam provukao između četvorice defanzivaca Mladosti i lagano pogodio za 0:2, da bi tačku stavio Lukoki, trećim golom protiv Mladosti u ovom dvomeču.

Bugari se spremaju za Zvezdu, Mladost se okreće domaćem šampionatu.

MLADOST - LUDOGOREC 0:3

Podgorica - Stadion pod Goricom. Gledalaca: 4.000. Sudija: Pol van Bekel (Holandija). Strijelci: Lukoki u 39. i 64. i Vanderson u 48. minutu. Žuti kartoni: Lakić, Raičević, Đurišić, Lazarević (Mladost).

Mladost: Ljuljanović, Đurišić, Lakić, Kopitović, Igumanović (60. Petrović), Bukorac, Raičević (83. Petričević), Lazarević (75. Stijepović), Burzanović, Novović, Vlaisavljević.

Ludogorec: Stojanov, Natanel, Saša (84. Abel), Moci, Plastun, Minev, Djakov, Kafu, Marselinjo (76. Prepelica), Vanderson (65. Kešeru), Lukoki.

Bonus video: