Učitelj Simeone protiv učenika Solarija

Simeone je prije tačno deceniju vodio San Lorenco, čiji je dres tada nosio Santjago Solari, sadašnji trener Reala
526 pregleda 0 komentar(a)
Simeone (Atletiko) je prije 10 godina bio trener Solariju (Real), Foto: Cristian La Rosa
Simeone (Atletiko) je prije 10 godina bio trener Solariju (Real), Foto: Cristian La Rosa

Dijego Simeone i dalje je mlad trener, ima 48 godina, iako je već 16 sezona na najvećoj trenerskoj sceni, a Atletiko vodi od 2011.

Popularni “el ćolo” je i to dočekao - da suparnik na protivničkoj klupi bude čovjek kojeg je nekada trenirao. I to u kakvoj utakmici, madridskom derbiju protiv Reala.

Simeone je prije tačno deceniju vodio San Lorenco, čiji je dres tada nosio Santjago Solari, sadašnji trener Reala.

"Znamo se, dobro se znamo", poručio je Simeone.

Dva “gaučosa” na klupama velikih rivala - biće to madridski derbi sa argentinskim šmekom.

"Trenirao sam ga, imamo sjajan odnos. Uostalom, obojica smo Argentinci. Vodeći Real, on je već pokazao da je spreman i sposoban da bude trener na najvećoj sceni", dodao je Simeone.

“El derbi Madrilenjo” igra se danas u 16.15 sati na stadionu “Vanda Metropolitano”, dom Atletika. Biće to 222. madridski derbi u istoriji, u svim takmičenjima.

Prvi je igran 2. decembra 1906, slavio je Real 2:1, a do danas posljednji 29. septembra prošle godine, kada je na “Santjago Bernabeuu” bilo 0:0. Ukupno - 109 pobjeda Reala, po 56 remija i pobjeda Atletika.

"Puno respektujem Simeonea, mog nekadašnjeg trenera. Atletiko je jako neugodan, ali cilj Reala je pobjeda, kao i uvijek", kazao je Solari.

Tabela daje dodatnu draž madridskom derbiju, iako je, barem u ovom momentu, u pitanju borba za drugu poziciju - Real bi pobjedom preskočio gradskog rivala i nakon duže vremena postao prvi pratilac Barselone, koja ima šest bodova više od Atletika.

"Gledao sam Vinisijusa, Real ima nekoliko mladih, talentovanih fudbalera, ali njihov najbolji igrač i dalje je Luka Modrić", istakao je Simeone.

Crnogorski reprezentativac Stefan Savić, defanzivac Atletika, van stroja je zbog povrede.

Bonus video: