U Čelsiju procijenili da je Loftus-Čik bolji od Delea Alija

Kako piše ugledni "Tajms", Edi Njutn, koji je tada bio zadužen za razvoj mladih igrača u Čelsiju, a sada je asistent Gusa Hidinka, klubu je predložio da dovede mladog vezistu iz MK Donsa
1 komentar(a)
Dele Ali, Foto: Reuters
Dele Ali, Foto: Reuters
Ažurirano: 24.04.2016. 09:13h

Dele Ali je oduševio u prvoj sezoni u dresu Totenhema, najveći je favorit za osvajanje nagrade namijenjene najboljem mladom igraču Premijer lige, debitovao je u seniorskoj reprezentaciji i nosio čak dres sa brojem 10...

U Čelsiju su, međutim, prije godinu procijenili da im nije potreban, jer imaju Rubena Loftus-Čika.

Kako piše ugledni "Tajms", Edi Njutn, koji je tada bio zadužen za razvoj mladih igrača u Čelsiju, a sada je asistent Gusa Hidinka, klubu je predložio da dovede mladog vezistu iz MK Donsa.

Na "Stamford bridžu" su, međutim, procijenili da im nije potreban, jer su smatrali da je Loftus-Čik, koji igra na sličnoj poziciji, talentovaniji.

I vidi se koliko su pogriješili - momak kojeg je Totenhem platio svega pet miliona funti igra fenomenalno i jedan je od najzaslužnijih što su Sparsi u bici za titulu, a Loftus-Čik je u očajnoj sezoni Čelsija odigrao svega 15 utakmica u svim takmičenjima, i to je sedam puta ušao sa klupe.

Bonus video: