Mogu li "sveci" bez Nejmara i Kavanija da zaustave probuđene "đavole"?

Mančester junajted - PSŽ, Roma - Porto (21)
636 pregleda 0 komentar(a)
Sada je on najveća zvijezda PSŽ-a: Kilijan Mbape, Foto: BETA/AP
Sada je on najveća zvijezda PSŽ-a: Kilijan Mbape, Foto: BETA/AP

Mančester junajted je oživio u sezoni koja je do prije nešto manje od dva mjeseca izgledala haotično.

Oživio je toliko da je od uloge autsajdera došao do situacije da mu se u osmini finala Lige šampiona daju podjednake šanse u dvomeču sa Pari Sen Žermenom.

Kada je početkom decembra obavljen žrijeb “crveni đavoli” su bili u nokautu, Žoze Murinjo je još sjedio na klupi, a PSŽ je imao i Nejmara i Edinsona Kavanija.

Sada na “Old trafordu” više nema Portugalca, njegovo mjesto je zauzeo Ole Gunar Solskjer, a u Parizu je panika jer su i Nejmar i Kavani povrijeđeni. Brazilac će propustiti oba duela sa Junajtedom, a gotovo izvjesno ni urugvajski golgeter neće biti spreman za revanš.

- Imamo veliko samopouzdanje pred ovaj meč. Djelujemo kao tim i ako postoji momenat da pokažemo da sve ovo što smo uradili nije slučajno, onda je taj momenat upravo sada - kaže Solskjer.

Potom je i zaprijetio desetkovanim “svecima”: - Nijedan gost ne može da se naigra fudbala na “Old trafordu”. Ovdje se mi pitamo - poručio je Norvežanin.

Junajted s njim na klupi nije poražen ni u jednoj od 11 utakmica, a serija je bila tako efikasna da je klub stigao i do četvrtog mjesta u Premijer ligi.

- I šta smo uradili? Još ništa, tek dolaze pravi testovi i u Ligi šampiona i u Premijer ligi - zna Solskjer koliko je teško biti menadžer Junajteda.

Potpuno drugačija atmosfera je u Gradu svjetlosti, jer PSŽ do prije desetak dana nije ni slutio kakvi ga problemi očekuju. Nejmar je možda završio sezonu, Kavani je van, a večeras neće igrati ni desni bek Toma Menije. I Marko Verati se tek oporavio...

- Dovoljno smo stabilni da probleme ostavimo po strani i pronađemo ono najbolje što imamo. Nema alternativa za Nejmara i Kavanija, ali imamo veliki kvalitet i bez njih na terenu. U Ligi šampiona, ko god da je rival, želite da imate najbolji tim, ali nekada se ne pitate - rekao je trener Tomas Tuhel.

Uzbuđenja se očekuju i u Rimu u duelu Rome i Porta. Biće to repriza dvomeča u plej-of rundi za Ligu šampiona u sezoni 2016/17. kada su slavili portugalski “zmajevi”.

- Porto je odličan tim, trener Seržo Konseisao radi fantastičan posao i dao je timu jasan identitet. Mi moramo da, prije svega, defanzivno odgovorimo svim izazovima da bismo došli u situaciju da mislimo o četvrtfinalu - kazao je trener Rome Euzebio di Franćesko, koji je prošle sezone s “vučicom” stigao do polufinala.

Bonus video: