Mančester siti pregazio Čelsi

0 komentar(a)
Serhio Aguero, Foto: Beta-AP
Serhio Aguero, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 16.08.2015. 17:09h

Derbi između bivšeg i aktuelnog prvaka Engleske pripao je Mančester sitiju. „Građani” su pred svojim navijačima savladali Čelsi, a golove su postigli Serhio Aguero (31), Vensan Kompani (79) i Fernandinjo (85).

Domaćin je u prvom poluvremenu mogao da postigne još dva, tri gola, ali je Asmir Begović u nekoliko navrata spasio „plavce”.

Kod vodećeg gola Sitija, Jaja Ture i Aguero su razmijenili dupli pas, Argentinac je primio loptu između pet igrača Čelsija. Uspio je da „zalomi” Gerija Kejhila i matira Begovića.

U nastavku su gosti iz Londona pokušali da stignu do izjednačenja, najbolju šansu imao je Eden Azar u 70. minutu, ali je Džo Hart odlično intervenisao.

Kompani je duplirao prednost 10-ak minuta prije kraja, kada je poslije kornera nadvidio Branislava Ivanovića, a tačku na trijumf „građana” stavio je Brazilac odličnim udarcem sa 16, 17 metara.

Tako je Čelsi prekinuo niz od 27 pobjeda u mečevima koje je igrao u nedjelju.

Prethodni poraz doživio je upravo protiv Mančester sitija, a bilo je to 13. februara 2013. godine.

Arsenal je upisao prvu sezonsku pobjedu u prvenstvu, u gostima je savladao Kristal Palas 2:1, u prvoj nedjeljnoj utakmici 2. kola engleske Premijer lige.

Nakon šokantan prošlonedjeljnog poraz kod kuće od Vest Hema (0:2), tim Arsena Vengera je protiv Kristal Palasa imao veliki broj prilika, ali je teže nego što se očekivalo došao do slavlja.

Gosti su poveli u 16. minutu zahvaljujući spektakularnom golu Olivijea Žirua, a izjednačio je u 28. minutu Džoel Vord koji je preciznim udarcem po zemlji savldao golmana Petra Čeha.

Cio plijen "tobdžijama" donio je Diljeni, koji je u 55. minutu pogodio sopstvenu mrežu nakon udarca glavom Aleksisa Sančesa.

Rezultati

Kristal Palas - Arsenal 1:2

(Vord 28 - Žiru 16, Dilejni auto gol 55)

Mančester siti - Čelsi 3:0

(Aguero 31, Kompani 79, Fernandinjo 85)

Ponedjeljak

Liverpul - Bornmaut (21)

Juče

Sanderlend - Norič 1:3 (0:2)

Svonsi - Njukasl 2:0 (1:0)

Totenhem - Stouk 2:2 (2:0)

Votford - Vest Bromvič Albion 0:0

Vest Hem - Lester 1:2 (0:2)

Sautempton - Everton 0:3 (2:0)

Petak

Aston Vila - Mančester junajted 0:1 (0:1)

Tabela: Mančester junajted 6 bodova, Mančester siti 6, Lester 6, Everton 4, Svonsi 4, Mančester Siti, Kristal Palas, Arsenal, Vest Hem, Liverpul, Norič i Aston Vila po 3, Votford 2, Čelsi, Njukasl, Sautempton, Totenhem, Stouk, VBA 1, itd.

Bonus video: