Nenezić: Debrecin je jak, ali i mi imamo adute

"Koliko god Debrecin bio dobar, budite sigurni da i mi imamo naše adute", poručuje Brajan Nenezić, trener Nikšićana.
90 pregleda 1 komentar(a)
Sutjeska, Foto: Zoran Đurić
Sutjeska, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 30.06.2015. 14:13h

Sa Kopaonika pravo u Debrecin - fudbaleri Sutjeske su već dvije sedmice van Nikšića, a u četvrtak će u Mađarskoj odigrati prvu utakmicu 1. kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Žrijeb nije mazio izabranike Brajana Nenezića, koji su već na startu ovogodišnje evropske priče dobili za rivala skorašnjeg učesnika Lige šampiona.

Ipak, predaje nema, i Mladost je prije dva ljeta bila autsajder protiv tada jakog Videotona, pa je nakon poraza od 2:1 u Mađarskoj, u revanšu pod Goricom napravila čudo i otišla dalje, a nakon toga još dalje...

Fudbaleri Sutjeske nemaju mnogo uspjeha u Evropi posljednjih godina, u prvom kolu obično se sastaju sa jakim rivalima (Šerif dva puta), i ovoga puta su dobili vrlo jakog protivnika, ali fudbal je nepredvidiv...

"Koliko god Debrecin bio dobar, budite sigurni da i mi imamo naše adute", poručuje Brajan Nenezić, trener Nikšićana.

Sutjeska je dodatno oslabljena u odnosu na prošlu godinu, nema golmana Ivana Janjuševića, kome je istekao ugovor, nema ni prvog strijelca lige Gorana Vujovića, koji je suspendovan.

Iako, makar za sada, nisu doveli zvučnija pojačanja, Nikšićani vjeruju da na novoizgrađenom, prelijepom stadionu "Nagjeder", mogu do rezultata koji bi im ostavio nadu pred revanš u Nikšiću.

"Dobili smo neke informacije o protivniku, u pitanju je kvalitetna ekipa sa mnogo dobrih pojedinaca. Ali, možemo da im pariramo i nećemo se predati", poručuje Nenezić, koji bi prihvatio svaki rezultat koji daje šansu kraj Bistrice.

"Može i 0:0, 1:1, a najbolje bi bilo da pobijedimo", dodaje Nenezić uz osmjeh.

Vezista Stevan Kovačević jedan je od glavnih aduta njegovog tima.

"Ne kalkulišemo, ne rezmišljamo o rezultatu, ne mislimo na revanš, skoncentrisani smo samo na prvi meč i da odigramo što bolje. Debrecin je favorit, ali to ne znači da ćemo izgubiti. Važno je da uđemo u meč psihološki jaki, sa samopouzdanjem, vidjećemo šta će nam to donijeti na kraju", ističe Kovačević.

Meč u Debrecinu igra se u četvrtak u 18.30 časova. Revanš je 9. jula kraj Bistrice.

Bonus video: