Dvoboj u Madridu do posljednjeg daha

Real je ispadao u polufinalu Lige šampiona svih sedam puta kada je u revanšu morao da juri prednost protivnika
2 komentar(a)
Real Madrid, Foto: Beta/AP
Real Madrid, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 13.05.2015. 10:31h

Real Madrid je na žrijebu za polufinale izvukao protivnika kojeg je svako želio, a prvi meč u Torinu je pokazao da je u stvari Juventus autsajder kojem ta uloga u ovom trenutku savršeno odgovara.

Pobjeda od 2:1 "staroj dami", istina, ne garantuje ništa pred revanš u Madridu, ali je Realovim navijačima unijela strah jer je probudila istoriju. A ona govori da se "merengesima" večeras ne piše dobro - Real je ispadao u polufinalu Lige šampiona svih sedam puta kada je u revanšu morao da juri prednost protivnika.

Pada li tradicija?

Možda je i vrijeme da ta tradicija bude promijenjena, a Karlu Anćelotiju je svakako laknulo kada je juče poslije posljednjeg treninga mogao da konstatuje da je Toni Kros spreman (uprkos povredi protiv Valensije), kao i da je Karim Benzema oporavljen.

Obojica će biti u sastavu od prvog minuta, pa Realu u revanšu nedostaje (samo) Luka Modrić.

Anćeloti: Samo da ostanemo mirni...

Real je bio prilično paničan u prvom meču, dozvolio je da iz dominacije primi gol za 2:1 iz kontranapada, a Anćeloti zna da večeras takva greška može da bude pogubna.

"U revanšu moramo mnogo više da obratimo pažnju na neke detalje koji su nam promakli u Torinu. Potrebno je da budemo mirni, da znamo da u prvih 20 minuta ne može ništa da se riješi", rekao je Italijan.

Finale je od prvog dana sezone Realova opsesija.

"Želimo da drugu godinu zaredom budemo u finalu i time ispišemo istoriju, jer to do sada nije uradio niko", kazao je Anćeloti.

Španske medije je zanimalo i da li će Anćeloti opet dati šansu Serhiju Ramosu na poziciji zadnjeg veznog, nakon što je u Torinu bio najslabija karika Reala.

"Imam neke dileme, ali ne isključujem mogućnost da Ramos bude vezista".

O Juventusu? Trener Reala se potrudio da „izazove” kolegu Masimilijana Alegrija.

"Očekujem opasan Juventus. Da li će se braniti? Mislim da neće „parkirati autobus” ispred svog gola", dodao je Anćeloti kojeg bi večerašnje ispadanje vjerovatno eliminisalo s klupe Reala za narednu sezonu.

Alegri spreman za beskrajnih 90 minuta

Juventus nije bio u finalu (takođe ni u polufinalu) od 2003. godine kada je u meču za titulu izgubio od Milana nakon penala na "Old trafordu". Upravo je Anćeloti tada bio na klupi "rosonera"...

Alegrija i Anćelotija vežu klupe oba italijanska velikana, a bivšem treneru Kaljarija se polako ispunjava san.

Ako bi obezbijedio put u Berlin možda bi konačno ubijedio ne baš mali broj kritičara na Apeninima (najglasniji je svakako legendarni Arigo Saki) da mu skinu kapu.

"Biće ovo dugačkih 90 i više minuta, rekao bih beskrajnih. Svi znamo ko je Real, pogotovo kada igra u Madridu i kakav pritisak osjeća protivnik", rekao je Alegri.

Upitan je i da li mu je ovo najvažniji meč u karijeri. Imao je interesantan odgovor:

"Nadam se da me najvažnija utakmica tek čeka i da će se odigrati u Berlinu! Ali, u ovom trenutku, svakako je duel s Realom najveći mogući za mene kao trenera", istakao je popularni Maks.

Juventus ima šta da brani u Madridu, ali prednost od 2:1 ne garantuje ništa.

"Što je manje lopta u nogama igrača Reala, to smo sigurniji. Dakle, nećemo im prepustiti sredinu po svaku cijenu i povući se. Moramo da budemo sigurni u odbrani, ali da prije svega izbjegnemo opasnost tako što Realu nećemo dozvoliti da igra. Za razliku od revanša sa Monakom u četvrtfinalu, mislim da je nemoguće da ovaj revanš završi 0:0", rekao je Alegri.

Juve već misli na narednu sezonu: Stiže Dibala, iz Palerma za nestvarnih 36 miliona eura

Juventus je okrenut narednoj sezoni, sve misli su usmjerene na prodaju Pola Pogbe koji treba da napuni kasu "stare dame" i da se potom od tog novca juri neka "krupna riba".

Vjeruje se da je prva meta Juvea Edinson Kavani, ali je prvo pojačanje u napadu već kaparisano - njegovo ime je Paulo Dibala iz Palerma.

Juve je posljednjih mjeseci i važio za prvog favorita da dovede mladog Argentinca, željeli su ga i Milan i Inter, ali definitivno nisu mogli da Palermu ponude novac koji je dao Juventus.

Vlasnik Sicilijanaca Mauricio Zamparini je dobio ono što je želio, možda čak i više - Juve će platiti odmah 28 miliona eura za Dibalu, a dogovoreno je da kroz bonuse izdvoji još osam.

Čitav posao bi trebalo da bude ozvaničen po povratku Juvea iz Madrida, jer je za sjutra zakazan sastanak Dibalinog menadžera sa predstavnicima dva kluba.

Italijanski mediji su složni da Dibala ima kvalitet za šampiona Italije, ali pored ovog transfera su stavili ogromni znak pitanja s obzirom na to koliko je plaćen.

"Dibala - novi fenomen ili novi Iturbe", napisao je novinar "Kalćomerkata" Sandro Sabatini i aludirao na promašaj Rome sa skupom kupovinom Iturbea koji je plaćen oko 25 miliona.

Bonus video: