Juve na najvećem ispitu: U Torino stiže druga galaksija

"Osamdesetih godina prošlog vijeka sam igrao za Romu i najveći rival nam je bio Juventus. Potom sam igrao za Milan i najveći rival nam je bio Juve. Onda sam trenirao Parmu i opet mi je najveći protivnik bio Juve", kazao je Anćeloti, bivši trener Juventusa
9 komentar(a)
Kristijano Ronaldo, Foto: Beta-AP
Kristijano Ronaldo, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 05.05.2015. 12:18h

Duel Juventusa i Real Madrida u Ligi šampiona ne predstavlja glamurozan dvoboj kao što bi to bio slučaj da „merengesi” dolaze u Milano na noge „rosonerima”, ili na primjer Barseloni, Liverpulu (u nekim srećnijim vremenima „redsa”), Bajernu...

Ali, u ovom trenutku „stara dama” kao jedini ozbiljan predstavnik Italije u Evropi ima kapacitet i istoriju da prijeti španskom velikanu i aktuelnom evropskom šampionu kojeg s klupe predvodi za navijače Juvea omražena ličnost - Karlo Anćeloti.

Anćeloti se nedavno u svojoj biografiji osvrnuo na svoj boravak u Juveu, na probleme koje je imao s navijačima, ali i na borbu s upravom koja ga nijednom nije odbranila od te navijačke mase...

"Osamdesetih godina prošlog vijeka sam igrao za Romu i najveći rival nam je bio Juventus. Potom sam igrao za Milan i najveći rival nam je bio Juve. Onda sam trenirao Parmu i opet mi je najveći protivnik bio Juve. Ti navijači su jedino mogli da me vide kao neprijatelja. To je nešto što nije moglo da se promijeni. Za te navijače sam bio „svinja”, napisao je Anćeloti u biografiji koja je izašla 2010. godine.

Pet godina kasnije te riječi su ponovljene u gotovo svim medijima, pa nema dileme da Karleta čeka vruća dobrodošlica kada izađe na teren „Juventus arene”.

Ipak, ovo nije okršaj navijača Juvea i Anćelotija, veličina dva kluba ne može da bude u sjenci.

Realovih 10 trofeja Lige (Kupa) šampiona naspram dva Juvea govore ko je velikan u Evropi. „Dama” realno ima ulogu autsajdera u polufinalu, imaće je i ako dođe do finala s kim god da zaigra (Barselona ili Bajern), ali upravo su takve uloge najpoželjnije u završnicama...

"Ne mislimo mnogo o tome šta se priča, već želimo da damo sve što imamo za ovaj dvomeč. Odbranili smo Skudeto, čekaju nas još Liga šampiona i finale Kupa Italije i nadam se da naše slavlje tek predstoji. Koga bih uz Kristijana Ronalda odstranio iz sastava Reala da mogu? Oni će igrati bez svog ključnog igrača, Luke Modrića, tako da mi se već ispunila želja", odgovorio je trener Juventusa Masimilijano Alegri.

Nije samo odsustvo Modrića problem za Real, jer u Torino nije doputovao ni Karim Benzema. Tu je povratnik Garet Bejl, pa Anćeloti svakako ima mogućnost da lansira praktično najmoćniji tim.

"Juventus je stekao iskustvo igranja u Ligi šampiona i očekujem da bude veoma težak protivnik. Mislim da ćemo imati drugačije utakmice nego one s Atletikom u četvrtfinalu i spremni smo na sve. Moramo da pronađemo način da do izražaja dođu svi naši kvaliteti, a da prikrijemo mane", rekao je Anćeloti i dodao da cijeni protivničku ekipu:

"Imaju šampione u timu".

Bonus video: