Liverpulu tri boda, navijači traže Benitesa, poraz Junajteda (video)

0 komentar(a)
Stiven Džerard, Foto: Beta/AP
Stiven Džerard, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 02.05.2015. 18:37h

Šest od šest je dosadašnju učinak domaćina u današnjem programu Premijer lige.

Svirano je pet penala za domaće timove, jedan za gostujuće, uz šest crvenih kartona gostujućim igračima...

Liverpul je savladao Kvin Park Rendžersom od 2:1, što je rezultat koji možda vodi KPR u Čempionšip, jer je pretposljednji sa 27 bodova i ima sedam bodova manje od Lestera koji je van opasne zone.

Liverpul je ostao u igri za četvrto mjesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona, zauzima peto mjesto sa 61 bodom, četiri više, ali i utakmicom više od četvroplasiranog Mančester junajteda.

Liverpul je, inače, poveo preko Filipea Kutinja u prvom poluvremenu, a u drugom poluvremenu je izjednačio Liroj Fer. koji je poslije gola podigao dres i pokazao majicu sa porukom podrške bivšem reprezentivcu Engleske Riju Ferdinandu povodom smrti supruge.

Džerard je potom promašio penal u 79. minutu, a onda u samom finišu donio trijumf domaćinu.

Meč je, inače, obilježio i organizovani transparent koji se pojavio na nebu iznad stadiona, na kojem je bila ispisana poruka: "Rodžers aut, Rafa in".

Navijači Liverpula su jasno stavili do znanja da Brendan Rodžers na kraju sezone treba da napusti Liverpul, a da na klupu ponovo sjedne Rafael Benites, trenutno trener Napolija.

Najveće iznenađenje 31. kola priredio Vest Bromvič Albion, koji je minimalnim rezultatom savladao Mančester junajted na Old Trafordu.

Ekipi Luja van Gala nije pomogao ni povratak Robina van Persija na teren poslije više od dva mjeseca pauze.

Upravo je Van Persi u 74. minutu imao odličnu priliku da iz penala donese svom timu izjednačenje, ali je njegov pokušaj odbranio Boaz Majhil.

Čuvar mreže gostiju istakao se i u finšu meča, kada je ponovo zaustavio volej holandskog napadača.

Domaćin je bio bolji, imao veći posjed lopte, ali je VBA uspeo da sačuva mrežu i golom Olsona u 63. minutu dođe do sva tri boda.

Aston Vila kao domaćin pobijedila Everton sa 3:2 i osvojila važne bodove u borbi za opstanak, upisavši drugu pobjedu u posljednjih šest kola.

Aston Vila povela je sa 2:0 golovima Kristijana Bentekea u 11. i 45. minutu. Romelu Lukaku smanjio je zaostatak u 60. minutu iz penala, a dva gola prednosti domaćima vratio je Tom Kleverli pet minuta kasnije. Konačan rezultat postavio je Fil Džagjelka u 90. minutu.

Lester je na svom terenu bio ubjedljiv protiv Njukasla sa 3:0, i tako nastavio sa dobrim partijama u završnici sezone, jer su "lisice" upisale petu pobjedu u posljednjih šest kola.

Njukasl je pretrpio osmi uzastopni poraz.

Lester sada ima 34 boda, četiri više od Sanderlenda koji je u opasnoj zoni i ima dvije utakmice manje.

Domaćin je poveo poslije samo 36 sekunddi preko Leonarda Uljoe, na 2:0 povisio je Morgan u 17. minutu, a konačan rezultat postavio je Uljoa početkom drugog poluvremena iz penala.

Prvi pogodak argentinskog napadača peti je najbrži gol u engleskom šampionatu ove sezone.

Fudbaleri Sanderlenda pobijedili su Sautmepton sa 2:1 i zadržali šanse za opstanak u ligi. Domaći su slavili golovima Đordija Gomesa, u 22. i 55. minutu, a oba gola postigao je iz penala. Jedini pogodak za Sautempton postigao je Sadio Mane u 22. minutu.

Sanderlend je u zoni ispadanja, na 18. mjestu sa 33 boda, bodom manje od Lestera, a Sautempton zauzima sedmo sa 57 bodova i ugrozio je šanse za plasman u Ligu Evropa.

Rezultati

Lester - Njukasl 3:0 (Uljoa 1, 48. penal, Morgan 17)

Aston Vila – Everton 3:2 (Benteke 10, 45, Kleverli 64 – Lukaku (penal) 59, Džagjelka 90+1)

Liverpul – Kvins Park Rendžers 2:1 (Kutinjo 19, Džerard 87 – Fer 73)

Sanderlend – Sautempton 2:1 (Gomez 21, 55 (oba iz penala) – Mane 22)

Svonsi - Stouk 2:0 (Montero 76, Ki 90+1)

Vest Hem – Barnli 1:0 (Nobl (penal) 24)

Mančester junajted - Vest Bromvič Albion 0:1 (Olson 63)

Nedjelja

Čelzi - Kristal Palas (14.30)

Totenhem - Mančester siti (17)

Ponedjeljak

Hal - Arsenal (21)

Tabela: Čelzi 80 bodova, Mančester siti 67, Arsenal 67, Mančester junajted 65, Liverpul 61, Totenhem 58, Sautempton 57, Svonsi 53, Vest Hem i Stouk po 47, Everton 44, Kristal Palas 42, itd.

Bonus video: