Real ponovo na Atletiko, PSŽ protiv Barselone

11 komentar(a)
Liga šampiona, Foto: Beta-AP
Liga šampiona, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 20.03.2015. 11:43h

Real protiv Atletika, Barselona protiv Pari Sen Žermena, i dva para sa jasnim favoritima: Bajern - Porto, Juventus - Monako, epilog je žrijeba četvrtfinala Lige šampiona.

Za ekipu Reala, aktuelnog prvaka Evrope, gradski rival stiže kao sudbina - dva tima su se ove sezone već dva puta sastajala u nokaut takmičenjima (Kup Kralja, Superkup Španije), uz dvije utakmice u Primeri.

Treba li podsjećati kakve su duele Anćelotijeva i Simeoneova četa vodile prošle sezone, uključujući i najveću utakmicu od svih, finale Lige šampiona.

Real je tada slomio otpor gradskog rivala tek u produžecima, slavio je sa 4:1 i osvojio je desetu titulu prvaka Evrope, ali nije uspio da skine čini - jer, "kolćonerosi" su slavili čak četiri puta u narednih šest međusobih duela, uključujući i nestvarnu pobjedu od 4:0 prošlog mjeseca u Primeri.

Real, dakle, nije imao sreće...

"Atletiko je takmičarska ekipa, biće nategnuto i izjednačeno. Sve će biti jako bitno u ovim utakmicama, odlučiće sitnice i moramo da odigramo najbolje što možemo da bismo prošli dalje. Važno je samo da nemamo povrijeđenih fudbalera", kazao je sportski direktor Reala Emilio Butragenjo.

PSŽ bez Ibrahimovića traži zalihu za "Kamp Nou"

Sve što važi za duele Reala i Atletika, odnosi se i na mečeve Barselone i Pari Sen Žermena, makar u evropskim okvirima.

Dva tima igrala su jesenas u istoj grupi (pobjeda PSŽ-u Parizu 3:2, revanš Katalonaca 3:1 u Barseloni), a prije dvije godine sastala su se u istoj fazi u kojoj se sastaju sada - četvrtfinalu.

Prošla je Barselona, vjerovatno će joj sada biti teže...

"Toliko smo dobrih utakmica odigrali s Barselonom u posljednje vrijeme, vjerujemo da će i ove dvije biti spektakl. Ove sezone smo se više posvetili Ligi šampiona nego francuskom prvenstvu i ovo je takmičenje u kojem nemamo pravo na kiks. Dosadašnje utakmice s Barselonom i okršaj sa Čelzijem nam donose potrebno samopouzdanje", poručili su iz Pari Sen Žermena.

"Sveci" će u prvom meču igrati bez suspendovanog Zlatana Ibrahimovića, koji će biti spreman za revanš na stadionu "Kamp Nou".

Gvardiola: Neće biti lako protiv Porta, koji je jak u napadu

Bajern je imao sreće - izbjegao je Real, Barselonu i Pari Sen Žermen, umjesto njih dobio je Porto...

"Žrijeb je žrijeb, svaki tim u četvrtfinalu ima kvalitet. Porto je bio u istoj grupi u kojoj je bio naš prethodni rival, Šahtjor, tako da smo već gledali njihove utakmice. Sastajemo se sa klubom koji ima odličan tim i prelijep stadion. Posebno su jaki u napadu i neće nam biti lako sa njima", kazao je trener Bajerna Pep Gvardiola.

Ispred Porta, žrijeb je komentarisao nekadašnji golman Vitor Baija.

"Bajern je posljednji tim kojeg smo željeli da dobijemo, ali ništa nije nemoguće".

Zadovoljstvo u Juventusu

U Juventusu nisu krili što su za protivnika u četvrtfinalu dobili Monako, koji je napravio čudo protiv Arsenala u osmini finala.

"Imamo šansu da prođemo, a to je najvažnije od svega u ovom trenutku", kazao je član uprave Juventusa Pavel Nedved.

I u Monaku su, međutim, zadovoljni što su dobili Juventus prije Bajerna, Barselone ili Reala... Posebno zbog toga što će "stara dama" u oba meča igrati bez ponajboljeg fudbalera, povrijeđenog Pola Pogbe.

"Juventus je favorit, mi smo zadovoljni što drugu utakmicu igramo kod kuće. Pokušaćemo da izvučemo najviše iz ovog četvrtfinala", ocijenio je trener Monaka Leonardo Žardim.

Četvrtfinalni mečevi igraće se 14/15. i 21/22. aprila, a polufinala 5/6. i 12/13. maja

Finale Lige šampiona igraće se 6. juna u Berlinu.

Parovi četvrtfinala

Pari Sen Žermen - Barselona

Atletiko Madrid - Real Madrid

Porto - Bajern Minhen

Juventus - Monako

Bonus video: