Klupski vikend za zaborav crnogorskih reprezentativaca

Stevan Jovetić se vratio u ritam, Savić i Vukčević i dalje van stroja zbog povreda, Marušić ušao u nadoknadi, a samo je Mugoša postigao gol
0 komentar(a)
Stevan Jovetić, Foto: AS Monaco
Stevan Jovetić, Foto: AS Monaco
Ažurirano: 23.10.2018. 08:06h

Samo Mugoša postigao gol, a Đorđević asistirao. Stojković i Šćekić se povrijedili, Savić i Vukčević se još oporavljaju

Prvi klupski vikend nakon oktobarskih duela u Ligi nacija crnogorski reprezentativci, barem oni najvažniji, uglavnom su proveli oporavljajući se od povreda, zbog kojih su “sokoli” bili desetkovani protiv Srbije i Litvanije.

Stefan Savić i Nikola Vukčević nastavili su period rehabilitacije, pa nisu bili ni na klupi Atletika, odnosno Levantea, u 9. kolu Primere.

Stevan Jovetić se vratio u ritam, nakon pune minutaže protiv Srbije, te odmora protiv Litvanije, a za 65 minuta, koliko je proveo na terenu na gostovanju u Strazburu, nije pomogao novom treneru Monaka Tijeriju Anriju (poraz 2:1).

I Adam Marušić se vratio u klub rovit nakon reprezentativnih obaveza (nije igrao u Litvaniji), pa mu je trener Lacija Simone Inzagi dao samo tri minuta u gostujućoj pobjedi nad Parmom. Na putu oporavka je i Aleksandar Boljević, koji nije igrao za Beveren.

Uglavnom je to bio vikend za zaborav fudbalera na koje trenutno računa Ljubiša Tumbaković, o čemu svjedoči podatak da su samo dvojica, od 23 sa spiska internacionalaca, imali konkretan učinak u svojim klubovima: Stefan Mugoša je postigao gol za Inčon junajted (poraz 3:2 od lidera Jeonbuka), dok je Luka Đorđević asistirao u senzacionalnoj pobjedi Arsenala iz Tule nad Spartakom u Moskvi.

Neki su se i povrijedili - Filip Stojković je zamijenjen (preventivno, kazao je njegov trener) u pobjedi Zvezde nad Radom, dok je Aleksandar Šćekić slomio nos u remiju Partizana sa Spartakom. Šćekićevi saigrači, Marko Janković i Nebojša Kosović, igrali su od početka, ali nisu pomogli timu Zorana Mirkovića.

Solidan vikend imao je Marko Vešović, koji je igrao svih 90 minuta, i to desnog beka, u vatrometnom remiju Legije protiv Visle Krakov (3:3), donekle i Vladimir Jovović, koji je igrao do 68. minuta u pobjedi Jabloneca u Pribramu od 6:0.

Golman Danijel Petković primio je tri gola u porazu Lorijena od Bresta (3:2), Žarko Tomašević je igrao cijeli meč u debaklu Ostendea kod kuće od Genta (4:0), Marko Simić je zaradio žuti karton u porazu Pahtakora kod kuće od Lokomotive (3:1), dok Emrah Klimenta nije pomogao Sakramentu (poraz 2:1 od Svup park Rendžera).

Kopitović, Kajević i Zorić bili su starteri u pobjedi Čukaričkog nad Vojvodinom (1:0), Ivanić je ušao sa klupe za BATE Borisov, dok je Hočko zamijenen u remiju portugalskog drugoligaša Famalikaa.

Posljednji je igrao Fatos Bećiraj, koji je kasno sinoć učestvovao u pobjedi Makabija Netanje na gostovanju Makabiju iz Haife - 2:0, a zaradio je i žuti karton.

Bonus video: