Petica Arsenala, Svonsi iznenadio Sautempton

Golove za "topdžije" dali Olivije Žiru, Mesut Ozil, Teo Volkot, Santi Kazoral i Ektor Belerin
0 komentar(a)
Olivije Žiru, Foto: Beta-AP
Olivije Žiru, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 01.02.2015. 18:22h

Arsenal je do četvrte pobjede u posljednjih pet mečeva došao protiv Aston Vile na "Emiratima" i potpuno se uključio u borbu za treće mjesto Premijer lige.

Londonski klub nije imao milosti prema "vilenjacima", a koliko je Arsen Venger dobio povratkom Mesuta Ozila vidjelo se već kod prvog gola u 8. minutu kada je petom majstorski otvorio kontranapad i u šansu lansirao Olivijea Žirua.

Francuz nije pogriješio, već je rutinski matirao Breda Guzana.

Taj rezultat je bio na snazi do 56. minuta, iako je Arsenal stvorio mnogo šansi. I kod drugog gola akteri su bili isti, s tim da je ovog puta strijelac bio Ozil.

Defanzivna linija Aston Vile se potpuno raspala nakon drugog pogotka, pa je kasnije samo bilo pitanje koliko će Guzan puta još da vadi loptu iz mreže.

Do kraja su "tobdžije“ još tri puta pogodile, i to preko Tea Volkota, Santija Kasorle iz penala i 19-godišnjeg Ektora Beljerina, koji je dao prvi gol u profesionalnoj karijeri.

"Odigrali smo veoma kvalitetnu utakmicu. Znamo šta možemo u napadu, ali uglavnom sam zadovoljan što nismo primili gol", rekao je Venger.

Sautempton je razočarao na svom terenu - bolji od "svetaca" bio je Svonsi koji je slavio golom Džondža Šelvija u 83. minutu.

Rezultati

Arsenal - Aston Vila 5:0 (Žiru 8, Ozil 56, Volkot 63, Kasorla 75. penal, Beljerin 90+2)

Sautempton - Svonsi 0:1 (Šelvi 83)

Subota

Hal - Njukasl 0:3

Kristal Palas - Everton 0:1

Liverpul - Vest Hem 2:0

Mančester junajted - Lester 3:1

Stouk - KPR 3:1

Sanderlend - Barnli 2:0

VBA - Totenhem 0:3

Čelzi - Mančester siti 1:1

Bonus video: