Siti ne da Jovetića Juventusu!

Glasine vezane za mogući povratak crnogorskog napadača u Italiju isključivo su proizvod želje čelnika Juventusa da pojačaju svoj tim u napadu, a ne namjere Manuela Pelegrinija da proda Jovetića.
53 pregleda 7 komentar(a)
Stevan Jovetić, Foto: Reuters
Stevan Jovetić, Foto: Reuters
Ažurirano: 13.01.2015. 14:46h

Čelnici Juventusa pitali su za Stevana Jovetića, ali je odgovor iz Mančester sitija, za sada, negativan, piše torinski "Tutosport" u današnjem broju.

Ovo znači da su sve glasine posljednjih dana vezane za mogući povratak crnogorskog napadača u Italiju isključivo proizvod želje čelnika Juventusa da pojačaju svoj tim u napadu, a ne namjere Manuela Pelegrinija da proda Jovetića.

Siti je prije dva dana doveo novog napadača - Vilfreda Bonija iz Svonsija, koji će se priključiti novim saigračima na "Etihadu" čim sa Obalom Slonovače završi Afrički kup nacija (17. januar - 8. februar).

Ovaj transfer povećao je spekulacije, prije svega medijske, da će se zbog pojačane konkurencije u napadu Jovetić biti prodat Juventusu. Glasine je pospješilo i pravilo finansijskog fer-pleja po kojem Siti treba da proda nekog fudbalera u januarskom prelaznom roku kako bi Svonsiju platio već izdvojenih 38 miliona eura za Bonija.

Ipak, glasine da će to biti upravo Jovetić nemaju preveliko utemeljenje u realnosti. Jer, Siti je doveo Bonija da bi pojačao napad, oslabljen još ljetos kada je Alvaro Negredo otišao u Valensiju, a zamjena nije dovedena.

Povrede Serhia Aguera, Edina Džeka i Jovetića, koji su u decembru bili van stroja bukvalno u istom periodu, samo su podsjetile trenera Pelegrinija da su za trku na četiri fronta potrebna četiri prava napadača, kao što je to bio slučaj prošle sezone.

Zato stiže Boni da pojača napad, uzdrman povredama i manjkom špiceva, a ne da zamijeni Stevana Jovetića.

Iako "stara dama" želi crnogorskog fudbalera (kao što ga je željela ljeta 2013, kada ga je ugrabio Siti), ovaj transfer će najverovatnije još pričekati.

Jovetić je, takođe, makar deset puta ponovio da želi da ostane u Sitiju.

"Navijači Mančester sitija još nisu vidjeli moje najbolje igre. Želim da ostanem u klubu i pokažem da vrijedim. Mogu da im obećam da će gledati mnogo boljeg Stevana Jovetića", kazao je nedavno Jo-Jo.

Bonus video: