Čelzi se radovao na Enfildu, Aguero spasao Siti

53 pregleda 0 komentar(a)
Dijego Kosta, Foto: Beta/AP
Dijego Kosta, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 08.11.2014. 19:42h

Odluka trenera Brendana Rodžersa da protiv Reala u Ligi šampiona odmori sedmoricu prvotimaca za derbi sa Čelzijem, zbog čega je izazvao lavinu negativnih komentara, nije se isplatila Liverpulu - Čelzi je "Enfildu" slavio protiv Liverpula 2:1 i sada ima čak 15 bodova više u odnosu na "redse".

Tri boda gostima donio je Dijego Kosta u 67. minutu. Apsilikueta je, naime, sa lijevog krila centrirao, Minjola je samo malo skrenuo loptu, što je kod dalje stative omogućilo Kosti da "nanišani" i snažnim, šutem po zemlji, donese prednost Čelziju.

Kosta postigao 10. gol u sezoni i izjednačio se na prvom mjestu liste strijelaca Premijer lige sa Serhiom Aguerom.

Prije toga, Liverpul je preko Emre Čana poveo u 9. minutu. Čan je ostao bez čuvara, a kako je lopta bila u njegovom posjedu, krenuo je sa 30 metara od gola Čelzija ka svom cilju, da bi uputio jak šut.

Lopta je na svom putu zakačila gornji dio Kejhilove ruke, potpuno promijenila pravac kretanja i završila u desnom dijelu mreže koju je čuvao Kurtoa, koji je krenuo na suprotnu stranu.

Kejhil se iskupio pet minuta kasnije. Najbolji asistent Premijer lige, Sesk Fabregas, izveo korner za Čelzi sa desne strane, a Dijego Kosta probao glavom da poravna rezultat.

Minjole je odbranio taj pokušaj, lopta se odbila do Matića, od njega, sasvim slučajno, do Kejhila, a ovaj je šutnuo dovoljno snažno da lopta pređe crtu, iako nije i zatresla mrežu.

Minjole je ušao sa njom iza linije, arbitri su to primijetili a i uz pomoć "gol-tehnologije" potvrdili da je čitavim prečnikom lopta prešla zamišljenu gol liniju

"Ostati neporažen tokom cijele sezone je nemoguć zadatak, mislim da ćemo kad tad izgubiti. Imamo velike šanse da osvojimo titulu, ali Arsenal, Mančester siti, Mančester Junajted i Soutempton su i dalje u trci. Jedino što mogu da kažem je da smo jesenji prvaci", kazao je trener Čelzija Žoze Murinjo.

U Liverpulu su ljuti ne samo zbog poraza, već i zbog toga što su u finišu ostali uskraćeni za, čini se, očigledan penal kojim su mogli do boda.

Naime, u 88. minutu meča je šutirao Stiven Džerard a lopta je u podlakticu pogodila Kejhila. Ipak, sudijska pištaljka Entonija Tejlora ostala je nijema.

"Mnogo smo se trudili tokom utakmice ali su nam bile potrebne očigledne odluke, bio je jasan, jasan penal. Razočaran sam jer su igrači dali sve od sebe. Zaslužili smo bar bod, to je sigurno", kazao je trener Liverpula Brendan Rodžers.

Šampion Mančester siti nije mogao bolje od remija na gostovanju Kvins Park Rendžersu (2:2), a za bod je najzaalužniji Serhio Aguero, koji je dva puta poravnao rezultat, posljednji put u 83. minutu.

Tim Manuela Pelegriniji sada zaostaje osam bodova za vodećim Čelzijem.

Mančester junajted je na Old Trafordu savladao Kristal Palas 1:0, golom Huana Mate u 67. minutu, dok je Sautempton bio siguran protiv Lestera - 2:0. Oba gola postigao je Šejn Long.

Sautempton je ovom pobjedom uhvatio priključak sa ekipama iz vrha tabele i sada za vodećim Čelzijem zaostaje četiti boda.

Rezultati 11. kola

Liverpul - Čelzi 1:2

Čan 9 - Kejhil 14, Kosta 67.

Barnli - Hal 1:0

Barns 50.

Mančester junajted - Kristal Palas 1:0

Mata 67.

Sautempton - Lester 2:0

Long 75, 80.

Vest Hem - Aston Villa 0:0

Kvins Park Rendžers - Mančester siti 2:2 Ostin 21, Demikelis (autogol) 76 - Aguero 32, 83

Sjutra

Sanderlend - Everton (14.30)

Totenhem - Stouk (14.30)

VBA - Njukasl (14.30)

Svonsi - Arsenal (17.00)

Tabela: Čelzi 29 bodova, Sautempton 25, Mančester Siti 21, Vest Hem 18, Arsenal 17, Mančester junajted 16, Svonsi 15, Liverpul 14, itd.

Bonus video: