El Klasiko: Real prebrz za Barselonu (3:1)

Nejmar doveo Barselonu u vođstvo, Ronaldo iz penala, Pepe i Benzema donijeli pobjedu Realu.
0 komentar(a)
Kristijano Ronaldo, Foto: Reuters
Kristijano Ronaldo, Foto: Reuters
Ažurirano: 25.10.2014. 18:02h

Real je u "el klasiku" bio suviše brz za Barselonu - momci Karla Anćelotija vratili su se iz ranog minusa, a u samom finišu propustili priliku da iz kontranapada do vrha napune mrežu velikog rivala. Konačno i realno - 3:1 za "kraljevski klub".

Madriđani su iskoristili veliki derbi da smanje razliku Katalonaca na samo bod. Nakon sjajnog starta sezone ekipe Luisa Enrikera, "el klasiko" je pokazao da je rano za prognoze i da nema pravog favorita za titulu. Real je danas izgledao moćnije i brže, iako je igrao bez jednog od najbržih - Gareta Bejla.

Prvi zvanični meč u dresu Barselone odigrao je Luis Suares, 80 miliona eura vrijedno pojačanje. Ipak, nakon četvormjesečne pauze zbog kazne Fife, nije mogao da uradi mnogo...

Barselona je bolje počela, povela golom Nejmara, a imala je i sjajnu šansu Mesija da povede 2:0. Sve ostalo je u bilo u znaku Real Madrida, iako su gosti više držali loptu, ali sporo, bez efekta i pravih šansi.

Na drugoj strani, sijevalo je svaki put kada je Real prelazio protivničku polovinu. Katalonci nisu mogli da ukrote bijeli vihor u nastavku, predvođen Ronaldom, Benzemom, Hamesom, Marselom...

Ipak, trebao je da dođe oktobar (još malo pa će novembar) i meč sa Realom pa da Barselona primi prve golove u sezoni. Upravo je "el klasiko" pokazao da odbrana Katalonaca nije baš tako granitna...

Kristijano Ronaldo je postigao gol iz penala i nastavio fantastičan niz - čak 16 golova u Primeri na devet mečeva ove sezone. Mesi će, s druge strane, sačekati novu priliku da izjednači i prestigne rekod Telma Zare od 251 gol u prvenstvima Španije.

Tok meča

U 18 sati počeo je najveći španski i evropski derbi - na "Santijago Bernabeu" snage odmjeravaju Real i Barselona.

Domaćin je počeo meč u sastavu: Kasiljas - Karvahal, Pepe, Ramos, Marselo - Modrić, Kros - Rodriges, Isko, Kristijano Ronaldo - Benzema.

Luis Enrike se odlučio za sljedeću postavu: Bravo - Alveš, Pike, Maskerano, Matje - Inijesta, Buskets, Ćavi - Mesi, Nejmar, Suares.

Barselona je povela već u 4. minutu! Nejmar je sjajno ušao u šesnaesterac s lijeve strane, prevario Karvahala i sa 15-tak metara matirao Kasiljasa.

Real je uzvratio ofanzivom, Benzema je imao polušansu, a onda dva vezana zicera - prvo je glavom pogodio prečku, a onda je natrčao na odbijenu loptu i poslao je preko gola!

Barselona se potom oslobodila pritiska i sve je lakše iznosila loptu na polovinu Reala. Kao proizvod toga, stigla je nevjerovatna šansa u 23, minutu - Alveš je ubacio loptu, Mesi šutirao, a Kasiljas skrenuo loptu u korner (23. minut).

Na kaznu se nije dugo čekalo!

Igrao se 34. minut kada je Ronaldo izjednačio iz penala! Prethodno je Pike igrao rukom u padu, na ubačenu loptu Marsela sa lijeve strane. Bio je to 16. gol Ronalda u prvenstvu, a prvi koji je Barselona primila ove sezone u Primeri.

Do poluvremena se igralo malo sporijem ritmu nego u prvih pola sata, ali je Real imao šansu da preokrene - Hames Rodriges je glavom šutirao pored gola. Ostalo je 1:1 do pauze...

I nastavak je počeo u žestokom ritmu. Prvo je Barselona imala polušansu, onda je brzo uzvratio Real, ali je Pike izblokirao Ronalda u sjajnoj poziciji. Lopta se odbila u korner...

Pepe je nakon centaršuta Krosa ostao sam na drugoj stativi glavom spustio loptu u mrežu! Totalni preokret Reala u 50. minutu.

Barselona je odmah pokušala da uzvrati, Matje je u 55. minutu odlično šutirao iz daljine, ali je Kasiljas dobro odbranio. Ofanziva Katalonaca ostavila je prostor Realu, pa su počeli da sijevaju kontranapadi.

Benzema je u 61. minutu povećao vođstvo Reala na 3:1! Veliki nesporazum Inijeste i Maskerana otvorio je prostor Realu - Isko je dodao do Ronalda, ovaj do Hamesa, uslijedila je sjajna asistencija Kolumbijca i klinički precizan udarac Benzeme.

Jalova inicijativa Barselone nakon 3:1, ali je Real ponovo opasniji iz kontranapada.

U samom finišu, totalna nemoć Barselone da napravi šansu i ugrozi vođstvo Reala.

Bonus video: