Rodžers: Vrijedan je rizika

"U našem timu postoji kodeks ponašanja koji važi za sve igrače. Ko ga ne poštuje, sam sebe eliminiše", rekao je Rodžers
0 komentar(a)
Baloteli, Foto: Beta/AP
Baloteli, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 22.08.2014. 21:29h

Napadač Milana Mario Baloteli spreman je za medicinske preglede u Liverpulu, nakon kojih će kompletirati prelazak na „Enfild roud”.

Visina transfera iznosiće 16 miliona funti (oko 20 miliona eura), a očekuje se da će Italijan u novom klubu zarađivati 140 hiljada eura nedjeljno.

Očekujući Balotelija, trener „redsa” Brendan Rodžers kazao je da je nestašni napadač vrijedan rizika, s obzirom na njegove kvalitete, ali i problematično ponašanje...

"Ne mogu ništa da pričam preciznije dok se saradnja ne ozvaniči. To će se vjerujem dogoditi uskoro. Što se tiče primjedbi na Balotelijeve nestašluke, mogu samo da kažem da je nekada potrebno da rizikujete sa igračima. Nekad to može da se isplati. Nije lako naći nove fudbalere, jer je sužen krug igrača koje trenutno možemo da dovedemo - rekao je Rodžers.

Trener Liverpula ne očekuje, međutim, da će 24-godišnji fudbaler praviti probleme i da će poremetiti atmosferu u svlačionici.

"U našem timu postoji kodeks ponašanja koji važi za sve igrače. Ko ga ne poštuje, sam sebe eliminiše. Ništa neće uticati na atmosferu u svlačionici. Nijedan igrač ne bi došao kod nas da ne mislim da će uspjeti. Isti je slučaj sa Balotelijem. Takođe, ako mogu da pomognem nekome, rado ću to i učiniti. Ukoliko igrači žele nešto da nauče, pomoći ću im i da se razviju - kazao je Rodžers, prenosi BBC.

Baloteli bi danas, najkasnije sjutra, trebalo da prođe medicinske testove, nakon čega će biti predstavljen kao novi fudbaler Liverpula.

Zakasnio je, međutim, da bude registrovan za duel sa bivšim klubom - veliki derbi Mančester siti - Liverpul na programu je u ponedjeljak veče, u 2. kolu Premijer lige.

Baloteli je nosio dres Sitija od 2010. do 2013. godine. Postigao je ukupno 20 golova i pomogao „građanima” da osvoje prvu titulu od 1968. godine.

Bio je, međutim, u centru pažnje i zbog incidenata, a najveći se dogodio 2012. godine kada se na treningu umalo potukao sa tadašnjim trenerom Robertom Manćinijem.

Nakon što je u posljednjoj sezoni na „Etihadu” postigao samo tri gola, prodat je Milanu sa kojim je potpisao četvoroipogodišnji ugovor.

Vraća se u Premijer ligu, kao manja zvijezda nego što je to bio 2010. godine, kada je dolazio prvi put...

Bonus video: