Rudović u PSV Ajndhovenu

Rudović je treći Crnogorac koji je prešao u PSV, jer su prije njega došli Boljević i Cmiljanić
3 komentar(a)
Ažurirano: 05.08.2014. 10:34h

Još jedan crnogorski biser će pokušati da zablista u dresu PSV Ajndhovena. U pitanju je mladi Anđelo Rudović koji je rođen 1996. godine, a tokom prethodne sezone nastupao je za Mogren i preporučio se velikanu holandskog fudbala sa kojim će potpisati ugovor na godinu sa mogućnošću produženja na još tri.

Rudović nastupa za omladinsku reprezentaciju i igra na poziciji ofanzivnog veziste.

"Želim da istaknem da je Mogren ispao maksimalno korektan, jer je bez problema pustio Rudovića da ode u PSV, iako nije dobio ni centa za njega. On će provesti godinu u Holandiji i ako zadovolji ukuse čelnika kluba onda će produžiti ugovor na još tri godine, pa se tek tada može pričati o obeštećenju. Za sada će biti u drugom timu, ali će imati pravo nastupa za prvi sastav", kazao je njegov menadžer, Igor Gluščević.

Rudović je treći Crnogorac koji je prešao u u redove „filipsovaca” jer su prije njega došli Aleksandar Boljević iz Zete i Boris Cmiljanić iz Budućnosti.

"Drago mu je što će imati Boljevića i Cmiljanića za saigrače, pa će moći da se lakše privikne. Ovo je samo dokaz da crnogorski fudbal posjeduje brojne fudbalske bisere koji treba da se iskoriste. Još su to mladi momci koji trebaju da stasaju fizički, ali polako, vremenom će kvalitet da izađe na površinu", kaže menadžer mladog Rudovića.

Gluščević ističe da je bivši igrač Mogrena ostvario dječački san i da je srećan što se odlučio za ovaj potez, iako se ranije za njega interesovao Grbalj.

"Jako smo zadovoljni što smo postigli dogovor sa PSV-om. Ostvario je san jer će zaigrati za bivšeg evropskog prvaka. Ovo je samo podstrek za dalji rad i zalaganje koje mora da pruži na svakom treningu i utakmici. Svi vjerujemo u njega i znamo da posjeduje kvalitet da igra u klubu kao što je PSV", rekao je Gluščević.

Preko Gluščevića je već nekoliko igrača pronašlo jake inostrane angažmane, uključujući Luku Đorđevića koji je prešao u Zenit upravo iz Mogrena.

"Đorđević ima nekoliko ponuda iz Italije, Holandije i Portugala, ali ne mogu reći o kojim klubovima je riječ", zaključio je Gluščević.

Bonus video: