Juventus u paklu Lisabona

Benfika i Juventus posljednji put su se sastali 1993. godine u tadašnjem Kupu UEFA
0 komentar(a)
Juventus, Foto: Beta/AP
Juventus, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 24.04.2014. 08:19h

Prije 21 godinu su se Benfika i Juventus sastali posljednji put u nekom evropskom takmičenju. Italijani imaju veliki motiv, jer će se finale igrati na njihovom stadionu. U ekipu bi trebalo da se vrati Karlos Teves zbog povrede butine i Arturo Vidal koji je imao problema sa koljenom.

"Kada smo ispali iz Lige šampiona, jedina stvar koja nas je držala i davala nam snagu je bila ta da će se finale igrati na našem stadionu. Imamo veliki motiv svi u timu", rekao je vezista Juventusa Klaudio Markizio.

Benfika je prošle nedjelje osvojila domaće prvenstvo i želi da nastavi odličnu sezonu.

"Prošle godine smo u svim takmičenjima izgubili mečeve u posljednim minutima. Želimo da se iskupimo ove godine i osvojimo sve", rekao je trener Benfike Horhe Žezus.

Valensija će protiv Sevilje imati problema u posljednjoj liniji jer su joj povrijeđeni Filip Senderos, Rikardo Košta, i Viktor Ruiz.

"Treba da igramo meč kao da je naš posljednji i da izvučemo što povoljniji rezultat u gostima. Kada smo ovdje već stigli pokušaćemo da osvojimo pehar", kaže trener Valensije Huan Antonio Pici.

Bivši trener ''slijepih miševa'' Unai Emeri sada je na klupi Sevilje i stvara odlične rezultate. Fudbaleri Sevilje su se u domaćem prvenstvu popeli na peto mjesto i imaju 14 bodova viška od Valensije.

"Oni su odlična ekipa sa nekoliko dobrih individualaca. Bila bi greška pomisliti da smo mi favoriti gledano na tabelu u Primeri, a ustvari smo isti u svakom pogledu", navodi trener Valensije Emeri.

Revanši su 1. maja.

Parovi

Benfika - Juventus

Sevilja - Valensija

Bonus video: