Juve i Benfika hitaju ka polufinalu, možda zaigra i Vučinić

Juventus i Benfika završavaju posao, Valensija protiv tradicije, Sevilja traži sedmu pobjedu kući u svim takmičenjima
86 pregleda 0 komentar(a)
Vučinić, Foto: Reuters
Vučinić, Foto: Reuters
Ažurirano: 10.04.2014. 11:02h

Liga Evrope se zahuktava a na redu su revanš mečevi četvrtfinala. Dvostruki osvajač Lige Evrope 2006. i 2007. (tada se zvao Kup Uefa), Sevilja, mora da nadoknadi deficit od jednog gola, pošto je u prvom meču poražena od Porta u gostima 1:0.

Portugalci će u revanšu biti oslabljeni neigranjem Fernanda koji je dobio crveni karton.

"Samo nas pobjeda vodi dalje. Biće težak meč, ali se ne predajemo", rekao je napadač Sevilje Kevin Gameiro.

Fudbaleri Benfike će ugostiti AZ Alkmar kojeg su porazili u Holandiji 1:0, i očekuje se da rutinski završe posao. ''Orlovima'' ide na ruku i to da su posljednjih 11 mečeva savladali sve protivnike kod kuće, a posljednjih pet mečeva su bili bolji od holandskih ekipa. Trener Portugalaca Horhe Žezus kaže da očekuje od Kardosa da ih povede u polufinale.

"Oskar ne učestvuje mnogo u kreiranju napada, ali je zato glavni adut za završnicu. Napadaču su potrebni golovi, vjerujem u njega", poručuje trener Benfike Horhe Žezus.

Valensija je pred teškim zadatkom, pošto je razbijena u Bazelu sa 3:0, a nijedna ekipa nije uspjela da se povrati u nokaut fazi sa tri gola minusa. Trener Valensije se i dalje ne predaje i poručuje da ništa nije gotovo.

"Pokušaćemo sve što je u našoj moći da se vratimo. Ni u meču sa Ludogorecom kada smo ih savladali 3:0 nisam mislio da je kraj, tako da ni sada ne mislim", ističe trener Valensije Huan Antonio Pici.

Juventus ove sezone još nije izgubio na svom stadionu, a dočekuje Lion sa golom viška, pošto je Bonući u prvom meču postigao gol u 85. minutu.

"Ovo će biti veoma jak test za moje mlade igrače koji nisu navikli da igraju na ovom nivou", kaže trener Liona Remi Gard.

U napadu Juventusa mogao bi da zaigra i Mirko Vučinić.

"Ne smijemo da zaboravimo da je Mirko bio dva mjeseca van zbog povrede, i ne možete odmah očekivati da bude u top-formi", rekao je Antonio Konte, trener Juventusa.

Parovi

Benfika - AZ Alkmar (prvi meč 1:0)

Valensija - Bazel (0:3)

Juventus - Lion (1:0)

Sevilja - Porto (0:1)

Bonus video: