I to se desilo: Zeta slavila pod Goricom

"Bila je ovo možda i naša prelomna utakmica u borbi za opstanak", po završetku meča bio je ponosan na svoj tim Rade Vešović
61 pregleda 1 komentar(a)
Zeta-Sutjeska, Foto: Savo Prelević
Zeta-Sutjeska, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 30.03.2014. 06:49h

Budućnost je izgubila primat u crnogorskom fudbalu, gubi ga i u glavnom gradu - nakon 16 bezuspješnih pokušaja, Zeta je, zahvaljujući ranom golu i kasnije ispoljenom karakteru, konačno riješila misteriju stadiona pod Goricom na kome je slavila prvi put u prvenstvenim mečevima.

"Moji igrači su sproveli u djelo dogovor iz svlačionice. U fizičkom smislu dali smo i više od maksimuma, izginuli na terenu i zasluženo pobjedili. Bila je ovo možda i naša prelomna utakmica u borbi za opstanak", po završetku meča bio je ponosan na svoj tim Rade Vešović.

Iako je duel bio relativno dinamičan i solidnog ritma za lokalne prilike, teško je bilo objasniti dvojici kolega iz prestižne francuske “BeIN Sports televizije”, koji su se se našli na utišanim i gotovo praznim tribinama najvećeg stadiona, da je riječ o rivalstvu koje je doskora drmalo domaće sportske okvire.

Nije prošlo ni 80 sekundi, a već je na fudbalskoj tabli iscrtana matrica koja će se ponavljati tokom svih 90 minuta - Budućnost se pretjerano otvorila, zaboravivši na odbranu svog gola, što umalo nije iskoristio Došljak.

Nije Zeta imala vremena da pretjerano uzdiše za propuštenim, jer je u 6. minutu nakon greške u kominikaciji štopera „plavih“ i golmana Agovića, Vlaisavljević na poklon dobio bubamaru koju je praktično unio u mrežu...

"Ko zna već po koji put nam se dešava da praktično sami sebi dajemo gol. Tek kad primimo pogodak počinjemo da igramo", uzdahnuo je Goran Perišić, kome nije prijao debi na plavoj klupi u ulozi prvog trenera.

Uzdrmana Budućnost je do poluvremena imala loptu, ne i pravu ideju šta bi sa njom.

Nastavak je prošao u stilu „ista ploča, samo druga strana“, s tim da je Budućnost bila opasnija nego u prvom dijelu, ne i dovoljno odlučna da zatrese mrežu, što je slikovito predstavljeno u 50. minutu kada je Rogošić bojažljivo reagovao u petercu.

Upravo je golman Zete izrastao u jednog od heroja trijumfa, zaustavivši pokušaje Orahovca (54) i Tomkovića (75), dok je Vujačić nakon prekida u 64. minutu šutirao koji centimetar pored desne stative.

Budućnost - Zeta 0:1 (0:1)

Podgorica - Stadion pod Goricom. Gledalaca: 1.000. Sudija: Željko Radunović (Cetinje). Pomoćnici: Dimitrije Mrgunović (Podgorica), Đorđije Ražnatović (Cetinje). Strijelac: Vlaisavljević 5. minut.

Budućnost: Agović, Tomković, Radunović, (A. Vukčević) Orahovac, Kopitović 5,5Kažić (Cmiljanić) Vujačić Ćetković Rogošić Raspopović (Nikač -) Hirano

Zeta: Gačevi,ć M. M. Radulović, Kalačević (Vukčević), Klikovac (Radinović), Dujković, Cavnić, Došljak, Krstović, Vlaisavljević (Milić), Čolaković, M. B. Radulović.

Bonus video: