Ibra spreman za Crnu Goru, Austrijanci se ne šale

Nastupom protiv Turske, Ibra pokazao da ne planira povlačenje iz reprezentacije Švedske
4 komentar(a)
Zlatan Ibrahimović, Foto: Beta AP
Zlatan Ibrahimović, Foto: Beta AP
Ažurirano: 07.03.2014. 15:48h

Prijateljske utakmice igrane u srijedu veče pokazale su i opomenule da Crnu Goru čeka pakleno težak zadatak kvalifikacijama Evropsko prvenstvo.

Rusi su bez problema savladali Jermeniju (2:0), Austrijanci su bili pred pobjedom protiv jakog Urugvaja (1:1), dok je poraz Švedske na gostovanju u Turskoj (2:1) ostao u sjenci pojavljivanja Zlatana Ibrahimovića u timu “plavo-žutih”.

Iako se spekulisalo da će se jedan od najboljih svjetskih napadača povući iz reprezentacije nakon poraza od Portugala u baražu za Mundijal, Ibra je nastupom u Ankari pokazao da još ne planira da se penzioniše.

To je jasan znak da će 15. novembra u Podgorici gostovati jača verzija reprezentacije Švedske - sa Zlatanom Ibrahimovićem u vrhu napada.

Sam poraz od Turske nije zabrinuo selektora Šveđana Erika Hamrena.

"Primili smo gol u 2. minutu koji je uticao na nas, ali smo i pored toga uspjeli da se oporavimo i izjednačimo. Onda smo sasvim neočekivano primili još jedan gol i nije se bilo lako vratiti drugi put, iako smo imali domaćina u posljednjih 20 minuta. Čestitam Turskoj, posebno njenim navijačima koji su napravili fenomenalnu atmosferu", rekao je Hamren.

Austrija je na stadionu “Verterze” u Klagenfurtu bila nadomak pobjede protiv četvrtoplasiranog sa posljednjeg Mundijala, Urugvaja.

Luis Suares, Forlan i društvo dugo su gubili od domaćina, a poravnali su 22 minuta prije kraja golom bivšeg igrača Intera, Alvara Pereire. Ostalo je 1:1...

"Konačno smo zadovoljni. Protiv selekcije broj sedam na svjetskoj rang-listi mi smo dugo vodili, mogli smo da damo još dva ili tri gola", kazao je selektor Austrijanaca Marsel Koler.

Rusi su dobili Jermeniju u Krasnodaru, a mediji u Moskvi bili su oduševljeni igrom.

“Kapelova četa u pojedinim momentima je komninovala kao Barselona”, napisao je “sports.ru”.

Na kraju, nije za potcjenjivanje pobjeda Moldavije u Andori (3:0), dok se Lihtenštajn nije obrukao u Gruziji (poraz 2:0).

Bonus video: