Atletiko sanja i bez Dijega Koste

Desetkovani „kolćonerosi” jure tri gola minusa sa „Bernabeua”. Barselona sjutra u drugom revanšu polufinala gostuje Sosijedadu
0 komentar(a)
Real Madrid, Foto: Beta/AP
Real Madrid, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 11.02.2014. 13:23h

Ubjedljiva pobjeda u prvom meču polufinala Kupa kralja od 3:0 daje Realu velike šanse da pregrmi večerašnje gostovanje na „Kalderonu” (21 čas), dok je Atletiku jedino ostalo da vjeruje u čudo i da pokuša da preokrene stvari.

Prošle srijede se dogodilo ono što je malo ko očekivao, tim Dijega Simeonea se raspao i primio tri gola, ali da ništa nije slučajno vidjelo se i u subotu u Primeri kada su „kolćonerosi” izgubili sa 2:0, i to praktično bez reakcije u napadu.

Da je ovo težak momenat za Ćola govori i podatak da je Atletiko prvi put nakon godinu povezao dva poraza, te da večeras neće moći da računa na suspendovanog Dijega Kostu, te povrijeđene Davida Vilju i Filipea Luiša... Naizgled, finale je nemoguća misija.

Dakle, za Atletiko je teška sedmica, najteža ove sezone.

- Sve što želim od moje ekipe je da nikom ne bude prijatno da igra protiv nje. Mislim da smo to uspjeli - kazao je Simeone.

Real je, s druge strane, uhvatio zalet i u prvenstvu gdje je stigao Atletiko i Barsu na tabeli, a večeras želi da izbori ukupno 39. finale Kupa kralja u karijeri (osvojio je ovo takmičenje 18 puta).

Karlo Anćeloti će, makar po najavama, malo kombinovati sastav - zaigraće Hose Karvahal, Rafael Varan, a očekuje se da šansu dobiju i Asijer Iljaramendi i Garet Bejl

Bonus video: