Vujović: Volio bih još jednom da se oprobam u inostranstvu

Nikoli Vujoviću, nekada najtalentovanijem napadaču Crnogorske lige, istakao je ugovor sa Mogrenom
87 pregleda 1 komentar(a)
nikola v_1, Foto: V.BELOJEVIĆ
nikola v_1, Foto: V.BELOJEVIĆ
Ažurirano: 19.12.2013. 15:16h

Nikoli Vujoviću, nekada najtalentovanijem napadaču Crnogorske lige, istakao je ugovor sa Mogrenom, nakon tri i po uzastopne sezone provedene na Lugovima.

Iako Budvani iza sebe imaju, blago je reći katastrofalnu polusezonu, Vujović ostavlja respektabilne brojke - sa Mogrenom je osvojio dvije titule i jedan Kupu (uključujući i prvi boravak na Lugovima od 2007. do 2009. godine), a za sve to vrijeme postigao je preko 40 golova.

U posljednje četiri godine, u kojima su rezultati Budvana varirali od sjaja do očaja, od titule prvaka 2011. do baraža za opstanak prošle sezone, Vujović je bio rijetka konstanta. Svaku sezonu završavao je kao najbolji strijelac i asistent ekipe.

Ipak, kaže da odlazak iz Mogrena nije jedina opcija, iako je u Budvi katasrofalna situacija u svakom mogućem smislu...

"Istekao mi je ugovor, iz kluba me još niko nije zvao. Finansijsko stanje je veoma loše i vidjećemo šta će biti narednih dana", kaže Vujović.

Fudbaler koji je ponikao u Lovćenu, a fudbalsko ime stekao u Budućnosti, nakon toga šest puta nosio dres crnogorske reprezentacije, do sada se dva puta oprobao u inostranstvu.

U sezoni 2005/06 nosio je dres grčkog Akratitosa, dok je 2009. otišao u Partizan, za koji je nastupao 14 puta i postigao tri gola, od kojih jedan u vječitom derbiju protiv Crvene zvezde.

Iako je nedavno napunio 32 godine, vjeruje da nije prošlo vrijeme da se i treći put oproba negdje van...

"Osjećam se dobro, siguran sam da još mogu da igram na tom nivou. Nadam se da ću dobiti neku ponudu, posebno sada kada imam slobodne papire, i da ću još jednom zaigrati u inostranstvu. To je moja velika želja, nadam se realna, ali vidjećemo šta će se dešavati".

Vujović je zadovoljan kako je odigrao u Mogrenu posljednje tri sezone.

"Bio sam najbolji strijelac i asistent svake sezone, mogao sam da dam još golova. Što se tiče rezultata tima, zadovoljan sam samo titulom 2011. godine, sve ostalo je bilo ispod očekivanog nivoa", zaključuje Vujović.

Bonus video: