Siti na Barselonu, Bajern opet s Arsenalom

Žozeu Murinju je ispunjena želja jer će se Didije Drogba sa Galatasarajem vratiti na "Stamford bridž"
37 komentar(a)
Liga šampiona, Foto: Beta/AP
Liga šampiona, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 16.12.2013. 11:53h

Žrijeb za osminu finala Lige šampiona nije donio nijedan klasik evropskog fudbala, ali spektakularan fudbal je kao i uvijek zagarantovan.

Aktuelni šampion Bajern na putu ka odbrani titule mora da prođe Arsenal, baš kao i prošle godine, dok će pakleno biti u duelima Mančester sitija i Barselone, te Milana i Atletiko Madrida.

Duel "rosonera" i "kolćonerosa" mnogi vide kao sudar istih svjetova, iako su u pitanju dvije fudbalske kulture - italijanski i španski predstavnik.

"Ako postoji "italijanska ekipa" u Španiji onda je to Atletiko", rekao je nedavno pred međusbodni duel Porta i Atletika trener "zmajeva" Paulo Fonseka.

Žozeu Murinju je ispunjena želja jer će se Didije Drogba sa Galatasarajem vratiti na "Stamford bridž".

Ujedno, Portugalac je vjerovatno zadovoljan i samim žrijebom, jer Galata ne bi smio, iako ni Čelzi ne blista, da napravi probleme "plavcima".

U Barseloni sigurno nisu zadovoljni što za rivala imaju "građane", ali ni Englezi nisu očekivali da će baš u osmini finala morati da se nadmeću sa Kataloncima.

"Biće teško. Istina je da smo srećni što smo ovdje i što se borimo za trofej, ali ipak je žrijeb mogao da bude bolji po nas", poručio je sportski direktor Sitija Ćiki Begiristajn.

Bajernova moć je na ispitu protiv "tobdžija".

"Oni su lideri u Premijer ligi i to govori da moramo da budemo oprezni. Prije nekoliko mjeseci su nas savladali u Minhenu i to govori da su veoma jak tim", istakao je prvi čovjek Bavaraca Karl-Hajnc Rumenige.

Real Madrid ide na noge Šalkeu, Mančester junajted je favorit protiv Olimpijakosa, baš kao i Pari Sen Žermen sa Bajerom...

Zadovoljna može biti i Borusija - prvak Evrope će se za četvrtfinale boriti sa Zenitom, ekipom koja je od svih 16 najboljih osvojila najmanje bodova u grupnoj fazi.

Parovi osmine finala

Mančester siti - Barselona

Olimpijakos - Mančester junajted

Milan - Atletiko Madrid

Bajer - Pari Sen Žermen

Galatasaraj - Čelzi

Šalke - Real Madrid

Zenit - Borusija Dortmund

Arsenal - Bajern

Prvi mečevi osmine finala su na programu 18. i 19. februara, odnosno 25. i 26. februara.

Revanši su zakazani za mart i igraće se 11. i 12, odnosno 18. i 19.

Finale u Lisabonu se igra 24. maja.

Bonus video: