Meč istine na „Itihadu”

Sjanim igrama izabranici Arsena Vengera drže čelnu poziciju u Premijer ligi nakon 15 kola u najjačoj ligi na Ostrvu sa 35 bodova, pet više od najbližih pratilaca Liverpula i Čelzija
1 komentar(a)
Arsenal, Foto: Beta/AP
Arsenal, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 14.12.2013. 11:11h

Arsenal nije bio u krugu najvećih favorita za osvajanje Premijer lige. Ipak, sjanim igrama izabranici Arsena Vengera drže čelnu poziciju u Premijer ligi nakon 15 kola u najjačoj ligi na Ostrvu sa 35 bodova, pet više od najbližih pratilaca Liverpula i Čelzija.

Mančester siti je četvrti sa šest bodova manje od današnjeg rivala, kojeg dočekuje osokoljen pobjedom u Ligi šampiona nad Bajernom, kojem je u Minhenu nanio jedini poraz ove sezone. Bavarci su posljednji put izgubili još 27. jula u Superkupu Njemačke od Borusije iz Dortmunda.

A tu pobjedu “građani” su izvojevali uprkos podatku da je Manuel Pelegrini odmarao nekoliko prvotimaca, među kojima i nezamjenjivog vezistu, Jaju Turea.

Arsenal je, s druge strane, uspio da ne izgubi u Napulju sa tri razlike, i svakako će umorniji ući u veliki derbi.

"“Tobdžije” su dan kasnije igrale duel Lige šampiona u odnosu na nas, ali to nije prednost. Važno je kako ekipe uđu u utakmicu, koja za nas dolazi u odličnom momentu. Imamo veliku šansu da uzmemo tri boda protiv Arsenala, u ovom momentu najbolje ekipe u ligi. Ako pobijedimo, šest ili sedam ekipa će se primaći vrhu i uslijediće grčevita borba za titulu", naglasio je Pelegrini.

Oboijica trenera bez većih kadrovskih problema dočekluju derbi - “građanima” će nedostajati samo povrijeđeni defanzivac Mika Ričards, a “tobdžijama” Bakari Sanja.

"Ne tražim opravdanja zbog kalendara, ali kada igraš u srijedu uveče, pa potom u subotu ujutro onda je to malo vremena za pripremne treninge. Naš rival ima izuzetno jak sastav, ali mu ne zavidim. Imamo kreativnije i raznovrsnije fudbalere i meni je lakše da rotiram i promijenim tok igre", smatra Venger.

Bonus video: