Zeta napadala, Čeliku bod

Pogotku je prethodio korner Dujkovića, Orlandić je sa peterca pogodio Akovića, a Boljević je bio najbrži na lopti za prvi gol u ovoj sezoni
54 pregleda 0 komentar(a)
Zeta Sutjeska, Foto: Luka Zeković
Zeta Sutjeska, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 03.11.2013. 15:12h

Ni treću utakmicu zaredom Zeta nije slavila. Ovoga puta razlog nije loša igra izabranika Mladena Vukićevića, već sjajni golman Čelika Zoran Aković.

Uprkos srećno osvojenom bodu “metalurzi” su prepustili lidersku poziciju najljućem rivalu, aktuelnom šampionu Sutjesci.

Od starta je Zeta krenula silovito, a to se isplatilo golom Aleksandra Boljevića u 13. minutu.

Pogotku je prethodio korner Dujkovića, Orlandić je sa peterca pogodio Akovića, a Boljević je bio najbrži na lopti za prvi gol u ovoj sezoni.

Nastavio je domaćin da napada, ali su gosti pogodili. Hadžibulić je sjajno proigrao Ivana Ivanovića koji je sa desetak metara nebranjivo šutirao pod prečku u 32. minutu.

Do poluvremena su Orlandić i Boljević propustili prilike za novu prednost Zete.

Nastavak je protekao u istom ritmu domaćina, a prvu šansu propustio je Kalačević, i to sa peterca nakon ubacivanja Klikovca.

Do kraja je Zeta imala i dva zicera preko Orlandića, ali je napadač Zete u prvoj prilici bio neprecizan a potom je i Aković pokazao klasu.

Ni Vlaisavljević nije uspio da savlada golmana Čelika poslije akcije Boljevića.

"Naš rival i lider na tabeli došao je da igra na pobjedu, ali smo mi stvarali prilike. Propustili smo nekoliko sjajnih šansi, za kojima moramo žaliti, jer nam je pobjeda trebala za prekid serije", kazao je trener Zete, Vukićević.

Za razliku od njega, trener Čelika nema za čim da žali.

"Došli smo da igramo na pobjedu, ali nijesmo uspjeli. Primili smo gol iz prekida, možda i prvi put ove sezone. Brzo smo se vratili u igru, pokušali da držimo loptu i napravimo pritisak ali je Zeta ta koja je imala bolje šanse", naglasio je Slavoljub Bubanja.

Zeta - Čelik 1:1 (1:1)

Golubovci - Stadion: Trešnjica. Gledalaca: 350. Sudija: Željko Radunović (Cetinje). Pomoćnici: Dragan Vujović (Cetinje) i Nikola Radulović (Podgorica). Strijelci: Boljević 13. minut (Zeta), Ivanović 32. minut (Čelik). Žuti kartoni: Orlandić, Klikovac (Zeta), Đalac, Videkanić i Jovović (Čelik).

Zeta: Ivanović 6, Kalačević 6,5 (Otašević), M. B. Radulović 6,5, Čolović 6,5, Klikovac 7,5, Dujković 6,5, Mojović 6 (St. Vukčević 6), Došljak 7, Vlaisavljević 6, Boljević 7,5, Orlandić 6,5.

Čelik: Aković 8, Mujdragić 6, Krsteski 6, Ivanović 7, Đalac 6, Prtenjak 6,5 (Kalezić), Zorić 6, Videkanić 6, Hadžibulić 6,5, Jovović 6, Brnović 5,5 (Nikolić).

Bonus video: