Ženska fudbalska reprezentacija počinje kvalifikacije za SP

"Pored promocije ženskog fudbala, pioritet nam je da izgradimo tim koji će u narednih tri do pet godina stabilno funkcionisati", kaže selektor Zoran Mijović
66 pregleda 6 komentar(a)
Ženska fudbalska reprezentacija Crne Gore, Foto: Savo Prelević
Ženska fudbalska reprezentacija Crne Gore, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 22.10.2013. 08:56h

Ženska fudbalska reprezentacija Crne Gore počela je pripreme za prve kvalifikacione mečeve za odlazak na Svjetsko prvenstvo za žene koje se održava 2015. godine u Kanadi.

Naša selekcija će krajem mjeseca na debiju u kvalifkacijama odmjeriti snage sa Bjelorusijom u Minsku, dok će posljednjeg dana oktobra u Nikšiću za protivnika imati najbolju selekciju Ukrajine.

Selektor Zoran Mijović smatra da je naša selekcija samim plasmanom u grupnu fazu kvalifikacija napravila veliki uspjeh.

"To nam je omogućilo da u dvogodišnjem periodu dobijemo deset jakih utakmica, prvotiv veoma kvalitetnih protivnika. Te utakmice će poslužiti kao dobra promocija ženskog fudbala u Crnoj Gori, ali i kao potvrda dobrog rada koji smo uložili posljednjih godina u razvoj ženskog fudbala", rekao je Mijović.

Selektor "crvenih dama" ističe da je glavni cilj ovog kvalifikacionog izgradnja stabilnog tima.

"Pored promocije ženskog fudbala, što je glavni cilj ovog ciklusa, pioritet nam je da izgradimo tim koji će u narednih tri do pet godina stabilno funkcionisati. Imamo sreću da naše mlađe igračice mogu puno da nauče od starijih igračica, poput Marije Vukčević i tako napreduju individualno i timski. Mi debitujemo u ovom formatu takmičenja pa igračicama, ali i stručnom štabu, predstoji upoznavanje sa borboom za bodove na ovom nivou. S obzirom na bazu, broj klubova i tradiciju protivnika, naša želja je da u ovom ciklusu odigramo najbolje što možemo, da postignemo što više golova i osvojimo što više bodova", rekao je selektor Mijović.

Mijović je za utakmice sa Bjelorusijom i Ukrajinom pozvao 23. igračice koje će se za mečeve pripremati na Trening kampu FSCG.

Na spisku se nalaze golmani: Marija Žižiž (Ekonomist), Ivana Čađenović (Vlaznija, Albanija), Iva Milačić (Cveteks); odbrana: Jovana Mrkić, Irena Bjelica, Andreja Vidić, Tatjana Đurković, Maja Mićunović, Ivana Ivaštanin (Ekonomist), Suzana Vujošević (Vlaznija, Albanija), Željka Radanović (Spartak, Srbija); vezni red: Jelena Šturanović, Jasna Đoković, Milica Vulić, Darija Đukić (Ekonomist), Ivona Turčinović (Salandra, Italija); napad: Ivana Krivokapić, Slađana Bulatović, Tamara Bojat, Armisa Kuč (Ekonomist), Marija Vukčević (Res Roma, Italija), Sava Kočanović (Cveteks).

Bonus video: