Remi po mjeri oba rivala

To je najznačajniji detalj iz utakmice sporog ritma i bez prevelikih iskušenja za golmane oba tima
1 komentar(a)
Petrovac, Foto: Boris Pejović
Petrovac, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 26.05.2013. 08:40h

Petrovac je remijem na Starom aerodromu protiv Grblja osvojio bod, kojim je kolo prije kraja izborio opstanak u domaćoj eliti.

To je najznačajniji detalj iz utakmice sporog ritma i bez prevelikih iskušenja za golmane oba tima.

Zato je i razumljivo slavlje fudbalera Petrovca nakon posljednjeg sudijskog zvižduka.

"Ostvarili smo cilj, a to je opstanak bez baraža. Takav rezultat pogotovo dobija na vrijednosti ako se zna da smo proljećni dio sezone igralli kao gosti. Rezultat duela sa Grbljem je odraz dešavanja na terenu, a momci koji nose dres Petrovca zaslužili su da i naredne sezone igraju u najboljem društvu. Zahvaljujemo se Mladosti na mogućnosti da igramo na njihovom stadionu, ali i FSCG, na čijem kampu smo odigrali najviše duela ovog proljeća", rekao je pomoćni trener Petrovca, Rudolf Marčić.

A nakon prvog poluvremena u kojem je Grbalj bio opasniji, a Đalović i Đalac nijesu uspjeli da krunišu dobre akcije, gosti su posustali u nastavku.

Jedan od najboljih igrača Petrovca ove sezone, Jasmin Muhović je uz dosta sreće poslije kornera u 58. minutu doveo domaćina u vođstvo, ali je samo osam minuta kasnije manirom vrsnog napadača Ašćerić poravnao rezultat nakon ubacivanja Jankovića.

Tim bodom Grbljani su došli na korak od plamana u kvalifikacije za Ligu Evrope.

"Moji igrači su čuli sa razglasa da Rudar gubi u Bijelom Polju i vjerovatno je to uticalo da lošije odigraju u nastavku. Bod je dobar za nas, jer bi nam i remi sa Zetom u posljednjem kolu garantovao četvrtu poziciju. Nadam se da ćemo uspjeti, što bi bila nagrada za dobre igre ekipe tokom sezone, ako se izuzme ubjedljiv poraz u Baru, u kojem smo potpuno podbacili", kazao je trener Grblja, Aleksandar Nedović.

Petrovac - Grbalj 1:1 (0:0)

Podgorica - Stadion: Mladosti. Gledalaca: 100. Sudija: M. Bošković (Podgorica). Pomoćnici: Dragan Vujović (Cetinje) i Dejan Pavićević (Podgorica). Strijelci: Muhović u 58. za Petrovac, Ašćerić u 66. minutu za Grbalj.

Petrovac: Popović 6, Radulović 6, Čelebić 6, Lakić 6, Grbović 6, Šofranac 6, Golubović 6, Muhović 7 (Perutović), Vujačić 5,5, Leverda 5,5 (Pepić), Pejaković 5,5 (Mrvaljević).

Grbalj: Radulović 5,5, N. Bogdanović 6, I. Bogdanović 6, Radusinović 6, Carević 6, Martinović 6, Đalović 5,5 (Nikolić 5), Janković 6 (Ćetković), Đalac 6, Međedović 6 (Merdović), Ašćerić 7.

Bonus video: