Obren Sarić ponovo na klupi Mornara

Sarić je počeo tekuću sezonu na klupi Mornara, ali je nakon četiri kola i isto toliko poraza podnio ostavku
0 komentar(a)
Ažurirano: 25.04.2013. 11:25h

Već nakon sinoćnjeg sporazumnog raskida ugovora sa sada već bivšim šefom stručnog štaba Mornara Sašom Petrovićem, agilna barska uprava, baš kao što je i obećala, pronašla je novo rješenje za upražnjeno mjesto kormilara tima koji u prethodnih devet gola Telekom Prve lige nije uspio da zabilježi nijedan trijumf.

Na sastanku čelnika barskog kluba dogovoreno je, naime, da se povjerenje ukaže bivšem fudbaleru Mornara i Petrovca, nekadašnjem strategu Mornara Obrenu-Bobu Sariću, koji je, podsjećanja radi, Mornar prije dvije sezone uveo u elitno društvo.

“Smatrali smo da na klupi našeg tima treba da bude čovjek koji dobro poznaje mentalitet igrača iz ovog grada. Obren Sarić je mladi, perspektivni stručnjak, kome će ovoga puta biti ukazana prilika da barski fudbalski brod, konačno, uvede u mirnu luku. Iskreno smatram da će on u tome i uspjeti”, rekao je sportski direktor Mornara Nikola Dedaj.

Barani se nalaze u opasnoj zoni, sa istim brojem bodova sa cetinjskim Lovćenom, i samim tim im prijeti direktno ispadanje iz elitnog društva.

Sarić je počeo tekuću sezonu na klupi Mornara, ali je nakon šest kola, odnosno četiri uzastopna poraza (u prva dva kola su Barani kod kuće savladali Zeta i remizirali sa Jedinstvom) podnio ostavku. Na njegovo mjesto je u septembru došao Zoran Pešić, ali se na “Topolici” zadržao samo nedjelju dana.

Nakon Pešića, na jednoj utakmici je Mornar vodio pomoćni trener Zoran Đurašković, a od 1. oktobra prošle godine je na kormilo stigao Saša Petrović…

“Sa Sarićem smo potpisali ugovor na jednu i po godinu, a primarni cilj nam je borba za baraž za opstanak u Prvoj ligi. Mislim da smo našli najbolje i najbrže moguće rješenje u ovom delikatnom trenutku”, dodao je Dedaj.

Bonus video: