Nazire se novi vladar

"To tražim od svojih momaka, da igraju do posljednjeg sudijskog zvižduka", pojasnio je Dragan Radojičić
1 komentar(a)
Sutjeska, Foto: Luka Zeković
Sutjeska, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 14.04.2013. 08:14h

Sa Starog aerodroma nazire se ko je novi vladar crnogorskog fudbala - Sutjeska je treći put u sezoni istim rezultatom ošamutila Petrovac i osam kola prije spuštanja zavjese bježi, djeluje nedostižnih, devet koraka jedinom konkurentu za naslov, Budućnosti.

I pored toga, trener nikšićkih „plavo-bijelih“ Dragan Radojičić drži pod uzdom snove o peharu i tjera preuranjenu euforiju.

"Najiskrenije vam kažem da moja ekipa raste, ima šansu, ali je još mnogo bodova u opticaju i jedna loša utakmica može da nas poremeti. Razmišljam samo o narednom rivalu Zeti. Imamo prednost, ali ne želim da obećavam ništa".

Pojednostavljeno, ali ne i daleko od istine, prvih 45 minuta moglo bi se predstaviti kao dvoboj razletjelog i svuda prisutnog veziste Sutjeske Darka Karadžića i golmana Petrovca Nemanje Popovića - u 5, 24. i 34. minutu bivši golman Mogrena uspješno je obavio ono što mu je u opisu radnog mjesta, ali slaba vajda „nebesko-plavima“ kada su do poluvremena kaskali za rivalom dva gola.

Dvadestrogodišnji Nikšićanin, koji za četiri dana slavi rođendan, potrudio se da pred razgaljenim „vojvodama“ sam sebi uruči dragocjene poklone.

U 11. minutu Jovović je po lijevoj strani povukao loptu, predao je Isidoroviću, koji je odložio Karadžiću. Sijevnula je ljevica – 1:0 za goste.

Odlučniji, beskompromisan stav igrača lidera, koji su pucali od volje i snage, ulazeći u svaki duel kao da je presudan, nagrađen je u posljednjem minutu prvog dijela - Golubović i Mrvaljević su na sredini terena ostali „izgubljeni u prevodu“, Karadžić im je pokupio loptu, i ustremio se ka golu.

Njegov prvi šut izblokirao je Lakić, ali pri drugom pokušaju nije bilo spasa Petrovčanima. Peti pogodak Sutjeske u posljednja četiri meča postignut u zaključnim trenucima prvog dijela...

"To tražim od svojih momaka, da igraju do posljednjeg sudijskog zvižduka", pojasnio je Radojičić.

Kratkotrajni bljesak i bizarna epizoda Krsta Zvicera vratila je neizvjesnost početkom nastavka - bivši napadač nikšićkog tima na poluvremenu je zamijenio Pejakovića, a 45 sekundi mu je bilo dovoljno da pobjegne odbrani „plavo-bijelih“, savlada Janjuševića, ali i da se povrijedi i napusti teren.

Od šoka, Sutjeska se oporavljala kontrolom lopte, trčanjem, požrtvovanošću.

Mlaki Petrovac, uložio je mnogo truda za malo efekta, a samo jednom je uspio da uznemiri rivala - u 66. minutu Jablan je izveo prekid, na ivici peterca lopta je pogodila u rame ili ruku Nikolića, a sudija Dabanović je, uprkos protestima formalnih domaćina, ostao bez reakcije.

Nikšićani su potom uveli meč u željeni, ravni ritam, bez rizika osiguravajući osmi trijumf u devet mečeva...

"Imali smo mnogo pehova, povrijedili su nam se Đukić i Zvicer, skupili smo neke nepotrebne kartone", upozorio je pomoćni trener „nebesko-plavih“ Rudolf Marčić.

"Sutjesci idu bodovi, a mi ćemo u narednim utakmicama pokušati da dobrim rezultatima uđemo mirnije u završnicu prvenstva".

Po završetku meča, razdragani „plavo-bijeli“ prišli su istočnoj tribini da podijele ushićenje sa „Vojvodama“, koji su im otpozdravili povicima „šampioni“.

Sve manje je prostora da im neko (čitaj: Budućnost) argumentovano replicira – titula je sve bliža Nikšiću...

Petrovac - Sutjeska 1:2 (0:2)

Podgorica - Kamp FSCG na Starom aerodromu. Gledalaca: 500. Sudija: Nikola Dabanović (Podgorica). Pomoćnici: Nikola Razić (Podgorica) i Jovica Tatar (Podgorica). Strijelci: Zvicer u 46. minutu za Petrovac, Darko Karadžić u 11. i 45. minutu za Sutjesku. Žuti kartoni: Grbović, Lakić, Marković (Petrovac).

Petrovac: Popović 6,5, Grbović 5,5, Čelebić 5,5, Lakić 6, Mrvaljević 5,5, Šofranac 6, Golubović 5,5, Đukić - (Marković 5,5), Pejaković 5,5 (Zvicer 6 (Pepić)), Jablan 6,5, Muhović 5,5.

Sutjeska: Janjušević 6,5, Ognjanović 7, Ćuković 6,5, Bečelić 6,5, Stijepović 6,5, Nikolić 7, Jovović 7, Ćetković 6,5 (Perošević), Stevović 7 (Kosović), Isidorović 7 (V. Karadžić), D. Karadžić 8.

Bonus video: