Konte priziva Mirkovu magiju

Juventus juri „nemoguće“ protiv Bajerna, lakši posao za Barselonu protiv Pari Sen Žermena
96 pregleda 16 komentar(a)
Ažurirano: 10.04.2013. 13:05h

"Euro strip”, napisala je "Gazeta delo sport” dan nakon što je Mirko Vučinić skinuo šorts dok je slavio gol protiv Peskare, pozivajući ga da sličan striptiz napravi u Evropi – večeras protiv Bajerna!

Šest dana pošto je Đanluiđi Bufon pružio jednu od najgorih predstava posljednjih godina, indirektno skrivivši dva gola Bavaraca, a Andrea Pirlo ostao zarobljen i bespomoćan u surovom presingu njemačkog tima, sve oči u Torinu večeras su uprte u jednog čovjeka – Mirka Vučinića.

"Šta treba Mirku? Rekao bih samo malo više samopouzdanja. On mora da vjeruje da može da postigne 20 golova u sezoni. Mi vjerujemo u njega, jer ima velike mogućnosti", izjavio je Antonio Konte juče na konferenciji za novinare.

Juve ne umire nikada

Crnogorski kapiten, koji je zbog prehlade odigrao samo 20 minuta na "Alijanc areni”, posljednja je nada torinskog šampiona u misiji za koju mnogi misle da je unaprijed osuđena na propast – jurnjavi za dva gola zaostatka protiv tima koji je trenutno u najboljoj formi u Evropi.

Ali, nada umire posljednja, u “staroj dami” su se ovih dana pozvali i na slavne trenutke iz prošlosti kako bi dodatno motivisali fudbalere u najvažnijoj utakmici sezone.

Na zvaničnoj stranici torinskog kluba tako je citirana stara izjava jednog od najvećih fudbalera “torineza” svih vremena, legendarnog Omara Sivorija:

"Uvijek se treba boriti, a kada vam se čini da je sve izgubljeno – tek tada treba zadržati vjeru. Juventus ne umire nikada".

Na sve se nadovazao upravo Mirko Vučinić, koji je izjavom "spremni smo za rat”, objavljenoj na zvaničnoj stranici kluba, podgrijao atmosferu do tačke usijanja.

Bavarcima se ne sviđa ratna retorika

Bavarcima, koji su doputovali na sjever Italije sa dva gola prednosti, te nevjerotnim samopuzdanjem usađenim u temelje ovog kluba, nije se dopala ovakva retorika.

Predsjednik kluba iz Minhena, njemačka legenda Karl-Hajnc Rumenige, odgovorio je Vučiniću da “ne voli kada se fudbal spominje u kontekstu rata”, uz jedan čini se nepotreban dodatak:

"Naročito ne od fudbalera koji dolazi iz Crne Gore!"

Šta god mislio da kaže, a vjerovatno aludirajući na činjenicu da se na Balkanu ratovalo do prije 20 godina, Rumenige je pozvao na “čisto fudbalske izjave”.

Sa njim se složio uspješni i odlazeći trener Bavarca Jup Hajnkes.

"Mislim da nije ispravno govoriti o ratu kada je u pitanju fudbal. Razumijem da Vučinić želi da utiče na navijače i na okruženje, jer Juventus juri zaostatak, ali njegova definicija nije primjerena. Ne mislim da smo završili posao, jer je Juventus već pokazao da se radi o timu visokog kvaliteta. Mi ćemo pokušati da ih još jednom pobijedimo", rekao je Hajnkes.

Konte: Očekujem drugačiju ekipu

Na kraju, sve će se odlučiti na terenu, a Konte očekuje drugačiji Juventus od meča u Minhenu, gdje se pitao samo Bajern.

"Mirni smo, jer je prva utakmica u Minhenu pokazala da trenutno ipak postoji razlika između dva tima. Ali, ne mislimo da je sve gotovo. Nije sportski ne vjerovati. Naprotiv, možemo da nadoknadimo veliku prednost Bajerna. Ali, očekujem sasvim drugačiji Juventus od onog prije šest dana", kazao je Konte.

Iako čvrsto vjeruju u prolaz, Bavarci ništa ne prepuštaju slučaju.

"Da, vježbali smo penale, iako se nadamo da se neće pucati", izjava je Manuela Nojera, golmana Bajerna.

Ibra stiže po osvetu

Zlatan Ibrahimović se vraća na "Kamp Nou”, ovoga puta u dresu Pari Sen Žermena, po definitivnu osvetu protiv kluba za koji ga ne vežu prelijepe uspomene. U Parizu je bilo 2:2, „svecima” za prolaz najvjerovatnije treba pobjeda...

"Biće veoma teško, jer to je ipak Barselona. Ali, biće to takođe veliki izazov za nas. Možda je došlo vrijeme da i mi ispišemo istoriju", kazao je Ibrahimović.

Leo Mesi je povrijeđen, ali naporno radi kako bi se oporavio do utakmice, kažu iz katalonskog kluba.

U Barsi su spremni na „plan B”, da najbolji svjetski fudbaler uđe sa klupe ukoliko krene po zlu.

"Nije loše kada odigrate 2:2 u gostima, takav rezultat nam daje više mogućnosti u revanšu na našem terenu. Ali, mi želimo da pobijedimo. Nadamo se da i da će se oporaviti Mesi, njegovo prisustvo na terenu nam puno znači", izjavio je Ćavi Ernandes, kojem je Ibrahimović, kao kapiten Švedske, dao maksimalnih pet poena u decembarskom glasanju za Zlatnu loptu.

Barselona će nastupiti bez Havijera Maskerana, dok je defanzivna uzdanica Pari Sen Žermena Tijago Silva uspio da se oporavi za večerašnji meč.

JUVENTUS – BAJERN (prvi meč 0:2)

Torino – Stadion "Juventus arena”. Kapacitet: 41.000. Sudija: Velasko Karbaljo (Španija). Početak u 20.45.

Juventus (3-5-2): Bufon - Barzalji, Bonući, Kjelini - Padoin, Pogba, Pirlo, Markizio, Asamoa - Kvaljarela, Vučinić.

Bajern (4-2-3-1): Nojer - Lam, Van Bujten, Dante, Alaba - Havi Martines, Švajnštajger - Roben, Miler, Riberi – Mandžukić.

BARSELONA – PSŽ (prvi meč 2:2)

Barselona – Stadion "Nou Kamp”. Kapacitet: 99.786. Sudija: Bjorn Kujpers (Holandija). Početak u 20.45.

Barselona (4-3-3): Viktor Valdes - Dani Alveš, Pike, Bartra, Alba - Ćavi, Buskets, Inijesta - Pedro, Fabregas (Mesi), Vilja.

PSŽ (4-4-2): Sirigu - Žale, Aleks, Tijago Silva, Maksvel - Lukaš Moura, Bekam, Verati, Pastore - Laveci, Ibrahimović.

Galerija

Bonus video: