Janović: Da se odloži utakmica

U Sindikatu profesionalnih fudbalera Crne Gore smatraju da bi odlaganje meča Sutjeska - Grbalj, pomoglo da se prevaziđe novonastala situacija
120 pregleda 1 komentar(a)
Janović, Foto: FIFPRO
Janović, Foto: FIFPRO
Ažurirano: 25.02.2013. 15:29h

U Sindikatu profesionalnih fudbalera Crne Gore smatraju da bi odlaganje meča Sutjeska - Grbalj, pomoglo da se prevaziđe novonastala situacija...

"Računamo da će Fudbalski savez Crne Gore, odnosno Komisija za takmičenje izaći u susret da se utakmica odloži makar na nekoliko dana. Time bismo dobili na vremenu dok se problem ne riješi", kazao je za Televiziju “Vijesti” Željko Janović, predsjednik Sindikata profesionalnih fudbalera Crne Gore.

A primjer Sutjeske, nažalost, odslikava tešku finansijsku situaciju u kompletnom crnogorskom klupskom fudbalu. S tim u vezi, zanimljivo da je početak prethodne sezone u Španiji i Italiji kasnio zbog generalnog štrajka fudbalera. Teško je, međutim, napraviti poređenje sa Crnom Gorom... Ali, i crnogorski fudbaleri imaju Sindikat koji je punopravni član FIFPro-a (Svjetske asocijacije profesionalnih fudbalera).

"Igrači treba da znaju koja su njihova prava, da znaju šta znače solidarnost, jedinstvo... To predstavlja snagu jednog Sindikata, ako smo jedinstveni i solidarni možemo da rješavamo sve probleme", zaključio je Janović.

Bonus video: