Rivaldo potpisao za Sao Kaetano

Nekada najbolji fudbaler svijeta, koji u aprilu slavi 41. rođendan, potpisao je ugovor do kraja godine, a ovo će mu biti 14. različiti klub u karijeri
1 komentar(a)
Rivaldo, Foto: Www.saopaulofc.net
Rivaldo, Foto: Www.saopaulofc.net
Ažurirano: 17.01.2013. 12:46h

Brazilski drugoligaš Sao Kaetano je novi klub nekad najboljeg svjetskog fudbalera Rivalda.

Nekada najbolji fudbaler svijeta, koji u aprilu slavi 41. rođendan, potpisao je ugovor do kraja godine, a ovo će mu biti 14. različiti klub u karijeri.

Prethodno mu je posljednji tim bio Kabuskorp iz Angole, koji je napustio u novembru prošle godine, nakon što mu je istekao ugovor.

Da bi mogao da da zaigra za Sao Kaetano, slavni fudbaler je morao da proda akcije Mođi Mirima, kluba čiji je boje branio u dva navrata i koji je rival njegovoj novoj ekipi u regionalnom prvenstvu Paulista.

„Zahvaljujem Bogu što i u 40. godini i dalje imam priliku da igram. Imao sam ponude raznih klubova i to me raduje”, napisao je Rivaldo na „tviteru” i dodao da će 2014. karijeru završiti u klubu u kojem ju je i počeo, Santa Kruzu iz Resifea.

Rivaldo je blistao od 1997. do 2002. godine, kada je igrao za Barselonu. Dobio je Zlatnu loptu i nagradu Fife za najboljeg igrača 1999. a tri godine kasnije je sa Brazilom bio prvak svijeta.

Rivaldu će novi saigrač biti Eduardo Pašeko, koji se nakon neuspješne epizode u Partizanu vratio u Sao Kaetano.

Bonus video: