Legenda Lampard, šou Jovetića i Lamele

Legendarnom asu Čelzija je to bio 130. put da je zatresao mrežu u najboljoj ligi Engleske, jednom više od Bobija Tamblinga, napadača koji je od 1959. do 1970. nosio dres kluba sa „Stamford bridža”.
61 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 25.12.2012. 13:51h

Od početka oktobra i meča sa Noričom na „Stamford bridžu” Frenk Lampard je čekao da se menadžeri (prvo Roberto di Mateo, potom i Rafael Benites) smiluju i pruže mu šansu da odigra 500. utakmicu kao prvotimac u Premijer ligi.

Došao je taj momenat, a Lampard se potrudio da ga obilježi na pravi način- dao je gol kojim je ušao u istoriju kao najbolji strijelac „plavaca” u eliti.

Legendarnom asu Čelzija je to bio 130. put da je zatresao mrežu u najboljoj ligi Engleske, jednom više od Bobija Tamblinga, napadača koji je od 1959. do 1970. nosio dres kluba sa „Stamford bridža”.

Erik Lamela je protiv Milana potvrdio klasu i došao do brojke od 10 golova u Seriji A ove sezone, a zablistao je i Stevan Jovetić „dopietom” na Siciliji...

GOLMANI

Vorm (Svonsi) - Holanđanin je prije dva dana pokazao zašto ga je dugo pratio Mančester junajted. Svonsi je preživio nalete „đavola” i osvojio bod na „Libertiju”.

Kabaljero (Malaga) - Realu ionako ne ide u posljednje vrijeme. Još kada se na „Rosaledi” probudio Kabaljero, spasa Madriđanima nije bilo.

ODBRANA

Burdiso (Roma) - sve je krenulo od njegovog gola. Milan nakon toga nije imao šansi - „vučica” je pojela „crvenog đavola”.

Evra (Mančester junajted) - dogodilo se i to - da Evra postigne gol glavom. To je, međutim, bilo dovoljno samo za remi u Velsu.

Mađo (Napoli) - Napolitanci su se 86 minuta mučili u Sijeni, sve dok Mađo nije pronašao put do mreže.

Vilkinson (Stouk) - tim sa „Britanije” malo ko voli na Ostrvu, baš zbog načina na koji se suprotstavlja protivnicima.

Protiv Totenhema je ta totalna defanziva, predvođena „dvometrašima” u odbrani, donijela rezultat.

SREDINA

Ernaneš (Lacio) - u ovom trenutku, Lacio je na nivou sastava koji je 2000. osvojio Skudeto. Nema dileme - Ernaneš, Miroslav Klose i, prije svih, trener Vladimir Petković rade sjajan posao na „Olimpiku”.

Lampard (Čelzi) - on je odavno postao ikona Čelzija.

David Luiz (Čelzi) - Rafael Benites mu traži poziciju, protiv Aston Vile je igrao zadnjeg veznog. Ko zna, Brazilac je to, možda ubuduće i postane Rafin džoker na sredini...

Beri (Mančester siti) - dao je gol poslije čistog faula, ali Roberto Manćini sada okreće glavu, ne pada mu na pamet da kritikuje suđenje. Siti je opet u igri za titulu.

Ćavi (Barselona) - rutinska pobjeda u Valjadolidu, gol majstora i posveta treneru Titu Vilanovi.

Andre Aju (Marsej) - zahvaljujući njemu i golu protiv Sent Etjena Marsej je godinu završio s istim brojem bodova kao prebogati Pari Sen Žermen...

Arteta (Arsenal) - zbog hrabrosti da i poslije svih malera s bijele tačke šutira penal Španac je zaslužio divljenje. Odavno je najstandardniji igrač veznog reda kod Arsena Vengera.

NAPAD

Lamela (Roma) - argentinska klasa koju je Zdenjek Zeman do detalja pretvorio u najveću snagu „vučice”.

Jovetić (Fiorentina) - nespreman i nedovoljno oporavljen od povrede je održao čas fudbala Palermu. Jo-Jo je prvi dio sezone završio s osam golova.

Miću (Mančester junajted) - dao je gol gotovo svim velikanima engleskog fudbala ove sezone. Izuzetak nije bio ni Mančester junajted.

Santa Krus (Malaga) - veteran koji je srušio Real i učinio da na vidjelo izađe sav prljav veš u madridskom velikanu. Žoze Murinjo je sada na ledu...

Mesi (Barselona) - pogodio je i protiv Valjadolida, onako kako samo on zna. Sada mogu da se svode računi - u nezaboravnoj 2012. Mesi je dao ukupno 91 gol...

Ibrahimović (PSŽ) - nije ni blizu golgeterskom učinku argentinskog čuda, ali ni 18 pogodaka u polusezoni u dresu „svetaca” ne izgledaju loše. Ko zna gdje će se Ibra zaustaviti.

Galerija

Bonus video: