Konte: Moram da radim tri puta više zbog suspenzije

„Naravno da mi klupa mnogo nedostaje. Moram da radim tri puta više tokom sedmice jer za vrijeme utakmice nisam fizički uz tim”, rekao je Konte
0 komentar(a)
Antonio Konte, Foto: Reuters
Antonio Konte, Foto: Reuters
Ažurirano: 12.11.2012. 12:58h

Prvi put otkada je suspendovan, progovorio je Antonio Konte.

Kao što je poznato, trener Juventusa je kažnjen 10 mjeseci jer nije prijavio namještanje meča, ali mu je suspenzija skraćena, pa će na klupu početkom decembra, na utakmici protiv Palerma.

Za vrijeme njegovog odsustva, Juventus je ostao na vrhu u šampionatu i ima četiri boda prednosti u odnosu na Inter.

Konte je odgovarao na pitanja navijača.

„Navijači mi mnogo znače, u stvari najviše. Moja najveća satisfakcija je kad me zaustave na stadionu, na putu i kada mi zahvale što sam pomogao da se Juventus vrati na vrh”, objasnio je Konte potrebu da se oglasi.

Prvo je pričao o tome kako podnosi suspenziju.

„Teško. Naravno da mi klupa mnogo nedostaje. Moram da radim tri puta više tokom sedmice jer za vrijeme utakmice nisam fizički uz tim. Međutim, ono što je pomoglo su odlični saradnici, ali i igrači koji shvataju situaciju i veliki su profesionalci”.

Juve je prvi u šampionatu, izgubio je samo od Intera.

„Nismo imali dovoljan intenzitet, možda smo i sa previše samopouzdanja ušli u meč, ali svejedno, igramo dobro i u Ligi šampiona i u Seriji A. Protiv Nordsjelanda u Danskoj smo nepravedno izgubili dva boda, bili smo mnogo bolji rival. Ali, nije gotovo, imamo još dva meča, moramo da budemo pravi protiv Čelzija”.

Konte ističe da tajna njegovog uspjeha ne postoji.

„Nema tajne, sve je rad. To sam shvatio kao igrač. Znate da sam bio trkač sa prosječnom tehnikom. A opet, radio sam mnogo i usavršavao se stalno. Tako sam prevazišao neke limite i postao i kapiten i igrao za reprezentaciju”, otkrio je Konte, koji se na kraju osvrnuo i na talentovanog Francuza Pola Pogbu.

„Odličan je, enormno veliki potencijal. Nisam ni malo razmišljao o tome da mu dam priliku, on to zaslužuje. Ima nevjerovatnu tehniku i sjajnu konstituciju, mogao bi da postane jedan od najboljih igrača na svijetu. Ali, mora uvijek da stoji na zemlji. Ima 19 godina, i ja sam debitovao u tim godinama, jedna dobra utakmica i odmah poletiš. Zbog toga smo tu da ga usmjerimo”, zaključio je Konte.

Bonus video: