Konte: Kazna je sramotna, nikad se u životu nisam kladio

"Sve što mi se događa je apsurd. Nikad se u životu i nisam kladio", rekao je Konte na konferenciji za novinare u Torinu.
1 komentar(a)
Konte, Foto: Beta/AP
Konte, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 23.08.2012. 18:57h

Trener Juventusa Antonio Konte nazvao je sramotnom odluku Fudbalskog saveza Italije (FIGC), koji mu je potvrdio desetomjesečnu suspenziju.

FIGC je u srijedu odbio Konteovu žalbu i proglasio ga krivim, jer nadležnim organima nije dostavio informacije o namještanju utakmica u sezoni 2010/2011, kada je vodio Sijenu u Seriji B.

"Ja sam nevin. Ovo je sramota. To mogu slobodno da kažem. Završio sam sa FIGC, iako postoji mogućnost da se opet žalim. Uvijek sam poštovao zakon na terenu i van njega i ovog puta sam pravilno postupio. Sve što mi se događa je apsurd. Nikad se u životu i nisam kladio", rekao je Konte na konferenciji za novinare u Torinu.

Konte je optužen na osnovu svjedočenja bivšeg igrača Sijene Filipa Karobija.

"Oni vjeruju osobi koja već tri i po godine namješta utakmice, koja je prodala svoju porodicu. Šta je trebalo da uradim, da nosim kameru sa sobom i snimam svaki potez? Ovo je moglo da se dogodi svakome. Danas meni, sjutra nekom drugom kolegi ili igraču. Ljudi moraju da otvore oči, a ne da zabijaju glavu u pijesak", rekao je Konte.

On je dodao da će odluka FIGC uništiti njegov kredibiltet u svlačionici.

Konte će nastaviti da vodi treninge, dok će ekipu na utakmicama voditi njegov pomoćnik Masimo Karera.

Bonus video: