Petrović: Đorđević mora u A reprezentaciju

"Razbio nas je u prvom poluvremenu, nije imao sreće da postigne gol, nakon njegovih šuteva spasavale su nas stativa i prečka", rekao je pomoćni trener Anžija...
0 komentar(a)
Ažurirano: 23.08.2012. 13:23h

Željko Petrović, pomoćnik Gusa Hidinka u Anžiju, nekadašnji fudbaler PSV Ajndhovena, večerašnjeg protivnika Zete, prije nekoliko dana je sa klupe gledao na djelu buduću zvijezdu crnogorskog fudbala - napadača Zenita Luku Đorđevića.

Meč u Dagestanu završen je 1:1, a Petrović je bio impresioniran.

"Mladić me oduševio, on ima samo 18 godina, a igra tako dobro, da je to nevjerovatno. Razbio nas je u prvom poluvremenu, nije imao sreće da postigne gol, nakon njegovih šuteva spasavale su nas stativa i prečka. Igra zrelo, veoma je odgovoran u igri, trči mnogo, a sve zna sa loptom. Djeluje mi i kao inteligentan mladić, ne samo fudbalski. Opčinio me potpuno", kaže Petrović.

Bivši trener Boaviste, RKC Valvajka i Urava redsa, kao i pomoćnik Martina Jola u Hamburgeru, a Avrama Granta u Vest Hemu, napominje da su stranice ruske sportske štampe pune superlativa o 18-godišnjem Budvaninu.

"Nije moje da odlučujem, ali apelujem na čelnike našeg Saveza - Đorđevića odmah treba zvati u A tim, jer on odskače od igrača svog godišta. Nije on za mladu selekciju, uz sve poštovanje prema toj reprezentaciji. Njemu su potrebni treninzi sa Vučinićem, Jovetićem, Bašom... On je biser ne samo crnogorskog, već i evropskog fudbala. Nije ovo protežiranje, ja Luku uopšte ne poznajem, već sugestija čovjeka koji želi dobro crnogorskom fudbalu", poručio je Petrović.

Galerija

Bonus video: