Konte nadmudrio Murinja: Čelsi osvojio FA kup

Na "Vembliju" je presudio gol Azara iz penala
54 pregleda 1 komentar(a)
Čelsi FA kup, Foto: Reuters
Čelsi FA kup, Foto: Reuters
Ažurirano: 19.05.2018. 18:21h

Čelsi je spasao sezonu, a Antonio Konte pokazao da i tako osporavan kao menadžer na Ostrvu može da pronađe put do trofeja.

"Plavci" su osvojili FA kup, ukupno osmi u istoriji - pred više od 85 hiljada navijača su na "Vembliju" savladali Mančester junajted sa 1:0 golom Edena Azara u 22. minutu.

Belgijanac je i iznudio jedanaesterac u duelu sa Filom Džonsom i bio junak londonskom tima, dok Žoze Murinjo sada teško može da tvrdi da je Junajtedova sezona uspješna.

Jer, "crveni đavoli" su je završili bez trofeja, jedini napredak u odnosu na prošlu je to što su bili drugoplasirani u Premijer ligi. Bez dileme, za klub takve tradicije i veličine sezona 2017/18. je bila za zaborav, nakon što je Portugalac prvi put iz šestog pokušaja izgubio neko finale u Engleskoj.

Čelsi je najbolje šanse imao preko Markosa Alonsa i Azara, Murinjov tim uzvratio pokušajima Pola Pogbe i Aleksisa Sančesa (poništen mu je gol zbog ofsajda), ali je uradio premalo da bi izbjegao poraz u londonskom hramu fudbala.

Junajted je takođe propustio šansu da se izjednači sa rekorderom Arsenalom ("tobdžije" imaju 13 pehara), dok je Olivije Žiru, sada napadač Čelsija, podigao četvrti trofej u posljednjih šest godina. Prethodna tri je osvojio kao igrač Arsenala.

Bonus video: