Remi Crne Gore i Bosne i Hercegovine na Starom aerodromu

Oba gola za našu reprezentaciju postigla je Marija Vukčević - prvi iz "slobodnjaka" sa oko 30 metara, a drugi za konačnih 2:2 iz penala.
71 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 15.03.2012. 14:26h

Ženska fudbalska reprezentacija popravila je rezultatski utisak sa debija - crnogorske dame su nakon poraza na “Topolici” remizirale u drugom prijateljskom meču sa Bosnom i Hercegovinom (2:2). Razlika je što su gošće u utorak u Baru postigle gol više (slavile sa 3:2), ali je najbitnije, ipak, da su naše reprezentativke već na startu pokazale da imaju potencijal...

Crnogorke su vodile ravnopravnu bitku sa rivalom po neugodnim, vjetrovitim uslovima na Kampu FSCG na Starom aerodromu. Oba pogotka za domaćina postigla je inspirisana Marija Vukčević - crnogorska reprezentativka je strahovitim šutem iz “slobodnjaka” sa 30-ak metara kapitenski, efektno i odvažno iznenadila Merimu Pašalić u 19. minutu. U prvom dijelu i vjetar je pomagao našim damama, a Vukčević krunisala jedan od nekoliko sopstvenih pokušaja, ali i entuzijazam čitave ekipe.

Gošće su se, međutim, “povezale” sredinom poluvremena, a naša selekcija kapitulirala u posljednjim trenucima sudijske nadoknade - Nejra Šabić je nakon prodora po lijevoj strani iz drugog pokušaja donijela izjednačenje.

Nastavak su otvorili “slobodnjaci” Alise Spahić na jednoj, te Vukčević na drugoj strani...

Gošće su u nastavku igrale “s vjetrom u leđa” što je na najbolji način iskoristila kapiten Amira Spahić, koja je u 60. minutu šutem sa svoje polovine iznenadila rezervnog golmana - Ivana Čađenović je istrčala, a lopta je preskočila i završila u mreži...

Čađenović je, međutim, dobila šansu samo nekoliko minuta ranije umjesto Marine Jaredić, koja je zadobila povredu skočnog zgloba nakon požrtvovane intervencije (sudarila se sa Amelom Kršo). No, samo dva minuta kasnije Amela Fetahović je faulirala Armisu Kuč u svom kaznenom prostoru, a Vukčević izjednačila iz penala.

Do kraja se Crna Gora branila - gošće su potpomognute vjetrom napravile pritisak, ali je samo Fetahović ozbiljnije zaprijetila posle nabačene lopte iz kornera. Ako se izuzmu jeftino primljeni golovi, naša selekcija je bila organizovana u defanzivnim zadacima, a prednjačila je članica Ekonomista Irena Bjelica, koja je svoj dio posla odradila bez greške...

"U taktičkom smislu odigrali smo dobro i u prvoj utakmici. No, olako smo primili golove, na tom segmentu moramo svakako da poradimo u narednom periodu. Djevojke su, međutim, bile fantastične, pokazale da imaju srce, hrabrost i volju. Jako smo zadovoljni", kazao je selektor Zoran Mijović nakon prve dvije međunarodne provjere sa Bosnom i Hercegovinom.

Seniorke su time napravile prvi korak ka cilju da se spreme za kvalifikacije, dok će kadetkinje debitovati takođe protiv Bosne i Hercegovine - prvi mečevi igraju se 20. i 22. marta u Sarajevu.

"Seniorke će igrati kvalifikacije tek naredne godine, ali izvjesno je da će A selekcija odigrati još nekoliko prijateljskih mečeva. Sa druge strane, kadetkinje počinju pripreme za kvalifikacioni turnir koji se u oktobru održava u Holandiji", zaključio je Mijović.

Crna Gora - Bosna i Hercegovina 2:2

Podgorica - Kamp FSCG. Gledalaca: 300. Sudija: Nikola Vođević (Crna Gora). Pomoćnici: Dejan Raković, Vujica Pavićević (Crna Gora). Strijelci: Vukčević u 19. i 62. minutu iz penala za Crnu Goru, a Šabić u 45+1. i Am. Spahić u 60. minutu za Bosnu i Hercegovinu. Žuti kartoni: Turčinović (Crna Gora), Fetahović (Bosna i Hercegovina).

Crna Gora: Jaredić 7 (Čađenović 5,5), Vešović 6,5 (Krivokapić), Velašević 7, Vujošević 7, Popović 7 (Mrkić), Bjelica 7,5, Malesija 6,5 (Vidić), Turčinović 7, Bulatović 6,5 (Đoković 6,5), Vukčević 8, Kuč 7.

Bosna i Hercegovina: Pašalić 5,5 (Trako), Šešlija 6,5, Dijaković 7, Jevtić 7, Am. Spahić 7,5 (Ašćerić), Fetahović 7, Murić 6,5 (Demidžić), Nikolić 6,5 (Kuliš), Šabić 7, Al. Spahić 6,5, Kršo 6,5.

Galerija

Bonus video: