Kris Kolmen preuzima reprezentaciju Velsa

Vels nema selektora od momenta kada je fudbal zadesila velika tragedija i nakon što je Gari Spid izvršio samoubistvo...
0 komentar(a)
Ažurirano: 16.01.2012. 17:08h

Najveće šanse da preuzme reprezentaciju Velsa ima Kris Kolmen, bivši trener Fulama, Koventrija i Sosijedada, prenijeli su britanski mediji.

Kolmen je kasnije priznao da očekuje razgovore sa Fudbalskim savezom te zemlje i da je zainteresovan da vodi reprezentaciju.

Vels nema selektora od momenta kada je fudbal zadesila velika tragedija i nakon što je Gari Spid izvršio samoubistvo.

"Sastaću se sa ljudima iz Saveza u toku sedmice. Ovo je vrlo osjetljiva situacija i ukoliko mi bude ponuđeno, te prihvatim vođenje reprezentacije, imaću vrlo pomiješane emocije. Biću jako srećan ako dobijem posao, a s druge strane znam da ne bih ni bio u situaciji da nije došlo do tragedije mog velikog prijatelja", rekao je Kolmen, koji je rođen u Svonsiju.

Džon Hartson, bivši napadač Velsa, poželio je dobrodošlicu Kolmenu.

"Gotovo svi znaju da će Kolmen da bude novi selektor. Očekujem da ga brzo promovišu i želim mu svu sreću. Nadam se da može da nastavi onamo gdje je Gari stao", kazao je Hartson.

Fudbalski savez Velsa je, inače, mjesto selektora prvobitno ponudio Rajanu Gigsu, ali je vezista Mančester junajteda morao da odbije poziv, jer je ser Aleks Ferguson rekao da i dalje "ozbiljno računa na njega kao fudbalera".

Bonus video: