Branko Brnović posjetio Partizanov kamp

"Ono što bih želio je da se i Budućnost ugleda na Partizan i počne da pravi ovakve i slične kampove, jer je to budućnost ne samo našeg fudbala nego i svega ostalog", kazao je Brnović
0 komentar(a)
Ažurirano: 10.01.2012. 16:08h

Selektor crnogorske reprezentacije Branko Brnović posjetio je danas Partizanov fudbalski kamp u Igalu.

Brnović je, inače, bivši igrač beogradskog kluba za koji je igrao od 1991. do 1994. godine.

"Ono što bih želio je da se i Budućnost ugleda na Partizan i počne da pravi ovakve i slične kampove, jer je to budućnost ne samo našeg fudbala nego i svega ostalog", kazao je Brnović za "Vijesti" prilikom posjete kampu Partizanove škole fudbala.

On je istakao da kada takav klub već drugi put organizuje svoj kampove škole fudbala i da to znači da u našoj zemlji postoje izuzetni uslovi.

"Mi se uvijek vadimo na nedostatak novca, ali to nikako ne smije da bude prepreka, jer svako ulaganje u djecu i njihov razvoj, vratiće se višestruko i zaista bih volio da jednom prisustvujem nečem sličnom što je organizovala Budućnost", kazao je Brnović.

Uz našeg selektora kampu je prisustvovao i Albert Nađ, koordinator za sportska pitanja i član Upravnog odbora FK Partizan.

"Imam sina koji je otprilike u uzrastu ovih dječaka koji su na kampu i upravo je to bio razlog da ispred kluba dođem i sugerišem roditeljima da poštoju odluke svoje djece. Da ih ne pritiskaju da rade nešto za šta se ispostavi da im ne ide, ali isto tako i da im daju maksimalnu podršku u njihovim odlukama. U svakom slučaju, veoma mi je drago da vidim ovoliki broj dječaka koji su prisutni na ovom kampu, to mnogo znači za fudbal ali i za sve ostalo, jer smo svi mi tu prije svega zbog ove djece", kazao je Nađ, koji se zahvalio roditeljima što su ukazali povjerenje Partizanovoj školi fudbala.

"Ukazano povjerenje mi nećemo olako potrošiti i sa ovom djecom se radi, kao i sa djecom koja su u klubu, a veliki broj zvijezda koji je izašao iz naše škole dokazuje da je Partizanova škola fudbala, ako ne među najboljima u Evropi, onda sigurno u samom vrhu u regionu", konstatovao je Nađ.

Kroz kamp je iz Crne Gore i okolnih zemalja prošlo više od stotinu dječaka rođenih između 1997. i 2004. godine.

Podjeljeni su po starosnim grupama i imaju po dva treninga dnevno. Sa njima rade treneri Milan Ristić, Bojan Zavišić, Nemanja Smiljanić i Miki Čermelj.

Bonus video: