Ljutica: Spreman sam da uzvratim ukazano povjerenje

"Takođe mi je drago što sam prvi Baranin koji je od obnove nezavisnosti dobio čast da bude selektor jedne reprezentativne selekcije”, kazao je Ljutica za "Vijesti".
71 pregleda 0 komentar(a)
Boris Ljutica, Foto: Sportbar.me
Boris Ljutica, Foto: Sportbar.me
Ažurirano: 27.12.2011. 09:58h

Novi selektor kadetske fudbalske reprezentacije Boris Ljutica za “Vijesti” kaže da će mu biti “velika čast i zadovoljstvo da sa klupe predvodi i selektira najbolje igrače naše zemlje u ovom uzrastu”.

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Crne Gore je juče imenovao Ljuticu za novog selektora kadeta, pošto nije produžio mandate dojučerašnjem selektoru, Savi Kovačeviću, kome je Ljutica, bivši igrač i trener Mornara, bio pomoćnik.

Mladom i perspektivnom barskom stručnjaku, nakon epizode u Mornaru, i dugogodišnjeg staža u ulozi asistenta sada već bivšeg selektora ovo će biti veliki ispit u karijeri. Ispit za koji je kako kaže itekako spreman..

“Iskreno smatram da sam sam u potpunosti spreman da na pravi način uzvratim ukazano povjerenje čelnih ljudi FSCG. Sa Kovačevićem sam dugo i dobro sarađivao, zajedno smo selektirali ovu generaciju i vrlo dobro poznajem ekipu. Smatram da upornim radom, pozitivnom energijom na terenu i van njega možemo usmjeriti mlade fudbalere na pravi put i iznjedriti što o veći broj igrača koji će nastupati i u starijim reprezentativnim selekcijama”, kaže za “Vijesti” autoritativni barski strateg.

Trenerska epizoda u Mornaru bila je dodatno iskustvo mladom treneru, koji je u potpunosti svjestan da postoji velika razlika između vođenja kluba i reprezentativne selekcije.

“Bez obzira na sve, rad u Mornaru je bio neka vrsta odskočne daske u mojoj karijeri i taj period ću, ipak, pamtiti po dobrom. Svjestan sam da je velika razlika između klupskog i reprezentativnog fudbala, i da su obaveze trenera i selektora umnogome različite. Drago mi je što sam ponikao u tom klubu, tamo igrao dugi niz godina, i bio trener i mlađih selekcija ali i seniorskog sastava. Takođe mi je drago što sam prvi Baranin koji je od obnove nezavisnosti dobio čast da bude selektor jedne reprezentativne selekcije”, zaključio je Ljutica.

Bonus video: